Titelmatchen på UFC 176 är inställd: Jose Aldo skadad

Titelmatchen i featherweight mellan Jose ”Scarface” Aldo och Chad ”Money” Mendes skulle gått på UFC 176 på Los Angeles Staples Center den 2 augusti, men är nu inställd på grund av skada. Läs mer om Aldo och Mendes här.

Jose ”Scarface” Aldo (24-1 MMA, 6-0 UFC) har ådragit sig en skada som omöjliggör en match om en månad. Chad ”Money” Mendes (16-1 MMA, 7-1 UFC) står utan motståndare och vad som blir galans nya main event är oklart.

Aldo och Mendes möttes senast på UFC 142 i januari 2012. Då försvarade Aldo sin titel genom att knocka Mendes med ett välriktat knä redan i första ronden.

Mendes har väntat och väntat på en re-match och har vunnit inte mindre än fem raka matcher sedan han utmanade Aldo 2010. Fyra av dem fem vinsterna har dessutom skett på KO. Mendes, född och uppvuxen i Kalifornien, har en strålande brottningskarriär i grunden och vann det mesta under sin tid som Collegebrottare. Han sökte sig därefter till Team Alpha Male som fortfarande är det team han representerar.

Aldo har vunnit osannolika 17 matcher på raken, inklusive hans matcher i World Extreme Cagefighting (WEC), Top Fighting Championships med flera.

Som liten drömde Aldo om att bli professionell fotbollsspelare, ivrigt påhejad av sin pappa. Men Aldo tröttnade på att få stryk på gatan och började därför träna Capoeira. Efter sina träningspass fortsatte han ofta att träna Capoeira ute på gatan. En Jiu-Jitsu tränare såg honom en gång vid ett av dessa tillfällen och bjöd in honom att prova Jiu-Jitsu. Efter det första passet var Aldo såld och bytte ut Capoeiran mot Jiu-Jitsu. När han var bara 17 år tog han sitt pick och pack, i stort sett bara kläder, och flyttade från Manaus, där han är född, till Rio de Janeiro. Han bestämde sig för att prova lyckan, satsa allt på MMA och se hur långt han skulle kunna ta sig. Han hittade till Nova União och tog sig hela vägen till den största ligan i världen, UFC.

Vi får se när Scarface vs Money blir av. Mendes har väntat länge på matchen och kan kanske vänta ytterligare? Man kan också fundera på vad Swanson tänker som i stort sett blivit lovad av Dana White att hans nästa match blir en chans på titeln. Nyheter om vad som blir UFC 176s nya main event väntas inom kort.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer