Nyhet

”Bazooka” Joe Valtellini ser fram emot rematchen med Nieky ”The Natural” Holzken

Valtellini (12-2) gjorde en solid insats på Glory Last Man Standing i helgen mot Marc De Bonte (87-12-1). Efter matchen var han Glorys nya bälteshållare i weltervikt. Nu ser han fram emot att möta Nieky Holzken (84-11).

När den betydligt mindre erfarna Valtellini vann över De Bonte i helgen var det lite av en skräll då många anser att vinsten gick till De Bonte med knapp marginal. Valtellini fick dock domslutet efter en intensiv match med flera knockdowns på båda sidor. Nu ser han fram emot rematchen mot Holzken som är nr.1 contender och knockade honom på Glory 13 i Tokyo i december 2013. Holzken som vunnit alla sina matcher i Glory utom en på TKO/KO är en respekterad motståndare i divisionen och är känd för att slå hårt som en tungviktare. Valtellini har följande att säga;

”Jag kommer troligtvis möta Holzken i mitt första titelförsvar och det är lugnt för mig. Många människor ansåg att vår fight i Tokyo var Årets Fight 2013 och jag är säker på att vi kan upprepa det.”

Den första matchen dem emellan, var likt matchen mot De Bonte, ett krig och Valtellini säger att han inte gillar att lämna beslutet i händerna på domarna;

”Varje gång det går till domslut blir jag upprörd. Även om jag dominerar är jag en fighter som går på knock. Så även om jag fick domslutet och vann så ville jag ha KO:n. Jag hade visualiserat en KO genom hela mitt träningscamp så jag var besviken på att jag inte fick det.”

I matchen mot De Bonte var det onekligen nära när Valtellini lyckades träffa honom i huvudet med en spark i den tredje ronden som droppade honom. Där tog troligtvis rutinen över för De Bonte som återhämtade sig bra och själv skakade Valtellini med ett hoppknä i fjärde ronden där han blev räddad av klockan.

Gällande diskussionerna kring domslutet säger Valtellini;

”Jag visste att att det var en jämn fight men jag visste att jag hade vunnit de tre första ronderna. Detta är en dröm som går i uppfyllelse, jag har velat detta sen jag var liten och nu är jag mästare. Det var en tuff fight och jag har all respekt för Marc De Bonte, han är en duktig fighter och det var en bra fight. Nästa steg är att fortsätta utvecklas och att ha kul medan jag gör det.”

I videon kan ni se den förra fighten mellan Holzken och Valtellini på Glory 13 Tokyo.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer