Nyhet

Dean Lister vs. Josh Barnett på Metamoris 4

Dean ”The Boogeyman” Lister kommer att möta Josh Barnett på Metamoris 4 som går i Los Angeles den 9 augusti. Metamoris fokuserar på superfights i submission wrestling och matcherna går över en tjugominuters rond. Det finns inga poäng utan det är endast submission som gäller.

Lister har vunnit ADCC, det inofficiella världsmästerskapet i submission wrestling, två gånger (2003 och 2011) och vann en superfight mot Jean Jacques Machado i samma organisation 2005. 38-åringen innehar andra dan svart bälte i brazilian jiu-jitsu och gick oavgjort mot Renato ”Babalu” Sobral på Matamoris 3 i mars i år.

Som vi rapporterade om häromdagen så har Barnett redan klart för sig hur han skall gå vidare med sin MMA-karriär med blicken riktad på UFC:s tungviktsbälte. Tanken är enligt hans manager Leland Lebarre att matchen på Metamoris skall vara ett test innan Barnett börjar köra fullt efter sin knäskada. Även Barnett är svarbälte i brazilian jiu-jitsu och han har tävlat i grapplingturneringar tidigare, det var dock fler år sedan sist.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer