Nyhet

Lyoto Machida försöker bli mästare igen

Lyoto ”The Dragon” Machida möter den regerande mästaren Chris Weidman på UFC 175 den 5 juli och det är titeln i mellanvikt som står på spel.

Machida var karatemästaren som chockade världen med sin udda stil och som satte karate på UFC-kartan via sina vinster. Machida tog titeln i lätt tungvikt 2009, en titel som nu innehas av en viss Jon Jones efter deras möte 2011.

Förlusten mot Phil Davis i augusti 2013 innebar att Machida tappade placeringar i rankingen och därmed minskade chanserna att fightas om titeln i lätt tungvikt igen. Machida fattade då beslutet att byta viktklass till mellanvikt vilket visade sig vara ett korrekt drag.

Efter viktklassbytet har det blivit två vinster i viktklassen, mot Mark Muñoz på KO och senast på domslut mot Gegard Mousasi. Vinsten ledde honom till titelmatch mot Weidman som tog titeln från Anderson Silva 2013. Weidman försvarade dessutom titeln mot Silva i matchen där Silva oturligt bröt benet.

Weidman är obesegrad (11-0) men påbörjade sin professionella karriär 2009, således samma år som Machida blev mästare. Machida hade då 15-0. Det vittnar om att Machida har mer erfarenhet som han tar med sig in i buren. Weidman har precis fyllt 30 år och Machida är 7 år äldre.

Weidman är favorit till 1,50 gånger pengarna på en av många bettingsidor och Machida står i 2,50 i odds. Vem som vinner matchen återstår att se.

Här en video om Machida och hans bakgrund

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer