Jon Jones: ”Jag kan inte förlora”

Att Jon Jones skall gå mot Alexander Gustafsson är klart. Däremot är det fortfarande oklart var matchen kommer att gå. Dessutom tycker Jones fortfarande att Daniel Cormier är mer värd en chans på bältet.

Det framstod som mer eller mindre klart att matchen mellan Bones och The Mauler skulle gå i Toronto, Kanada den 27 september. Men den eftertänksamme torde vara tveksam. Om den matchen går i Toronto i slutet av september, hur stort blir då det svenska intresset för en gala i Globen i början av oktober? Det är troligen en av faktorerna som UFC:s ledning brottas med. Ett svenskt fan hade givetvis älskat att matchen gick i Stockholm, men om vi bortser från att Jones sagt blankt nej till det, så hade det varit långt ifrån optimalt för den amerikanska pay-per-view försäljningen som är mycket viktig för UFC. Enligt Jones så är datumet den 27 september klart men att plats fortfarande inte är bestämt.

På frågan om vem som är mest värd en titelmatch, Gustafsson eller Daniel Cormier, svarar Jones Cormier men att fansen hellre vill ha en rematch mot Gustafsson. Jones utlovar en ny strategi denna gång och ser sig själv avsluta. Han medger samtidigt att svensken är den enda han inte lyckats dominera, men med allt på plats så finns det ingen tvekan:

När jag är hängiven, fokuserad och extremt passionerad och ger mitt allt så kan jag inte förlora.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer