Nyhet

Boxning: Frankie Gavin siktar på sin första världstitel!

Frankie Gavin blev historisk 2007 som den första britt att vinna ett världsmästerskap i amatörboxning. Nu, efter 19 raka segrar och 0 förluster så siktar han in sig på sin första titelmatch. EBU:s Welterviktstitel.

I mars knep han den Brittiska Commonwealth titeln via en poängvinst över Namibias Sacky Shikukutu, 18-2-1. Trots att Gavin fick smaka canvas för första gången i sin proffskarriär i rond två, så lyckades Birminghamsonen komma igen och vinna stort på poängtavlan. En bedrift som visar vilket ämne han är boxningsmässigt.

Nästa match tar Gavin sig an obesegrade Leonard Bundu,, 30-0-2, i Wolverhampton U.K. Bundu är en tuff poängboxare som har en lång lista av duktiga fighters under sitt bälte. Dock så har han trots sina 39 år inte tagit sig an den absoluta toppen i weltervikt. Hans senaste match var mot Britten Lee Purdy där han vann på TKO. Trots vinsten så var detta en hårdköpt seger för veteranboxaren Bundu som fick jobba stenhårt innan han kunde ta ut Purdy i rond 12, med åtta sekunder kvar av matchen.

– ”Bundu har bra fysik för att vara 39, men han är inte som han var när han var 30, och man vet inte hur mycket Purdy matchen tog ut ur honom. Jag är inte än 30 och jag tror att jag har ett övertag då jag är yngre och fräschare.” säger obesegrade Frankie Gavin om sin motståndare.

Leonard Bundu är för tillfället rankad 11 på världsrankingen i weltervikt och Frankie Gavin är rankad nummer 16. Om Gavin kan ta sig igenom den hårde italienaren så har han en god chans att få match mot boxare som Paulie Malinaggi och Luis Carlos Abregu. För även om boxare som Amir Khan och Kell Brook ligger nära till hands på listan så är de matcherna lite för stora för Gavin som behöver möta killar som Bundu ett tag till nnan han är klar för ”The big league”.

Leonard Bundy vs Lee Purdy

Frankie Gavin vs Sacky Shikukutu

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer