Nyhet

UFC samarbetar med USA Judo

I ett försök att nå en helt ny publik till sporten judo, har Ultimate Fighting Championship och USA Judo tecknat en ettårig överenskommelse.

Partnerskapet kommer att kretsa kring en reklamkampanj med den tvåfaldiga olympiska Travis Stephens i Zuffas tidning ”UFC 360” och införandet av USA Judo på UFC: s hemsida, Twitter och Facebook-konton.

USA Judo är en ideell organisation som representerar från alla delar av USA:s judoutövare, bland annat idrottare, tränare och domare.

”Vi är glada över att samarbeta med en av de snabbast växande idrottsorganisationer i världen,” sa USA Judos president Lance Nading. ”Efter framgångarna med våra idrottare i London 2012, är det absolut nödvändigt att vi fortsätter att skapa medvetenhet kring judo, och UFC är ägnat att hjälpa oss i vårt arbete.”

UFC har slagit sig ihop med andra kampsportsstilar i det förflutna, nu senast samarbete med kommittén för att bevara OS-brottningen.

Med en av världens mest kända judoutövare Ronda Rousey som världens främsta kvinnliga MMA-fighter finns kopplingen redan där för att locka ny pubilk åt bägge hållen.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer