Nyhet

Fight Card Superior Challenge X

Superior Challenge X närmar sig. På lördag går galan i Helsingborg Arena och bjuder på 12 proffsmatcher. Vi tar en till närmare på fight cardet.

BOUT-PRESENTATION-Superior-Challenge-X-Matti-Makela-vs-Joachim-Christensen

Matti Mäkelä vs Joachim Christensen Titelmatch Lätt tungvikt

Huvudeventet är en rematch dessa herrar emellan. Senast de möttes var den 31 augusti 2012 i Danmark och då blev det vinst för Christensen. Mäkelä har radat upp tre vinster efter den matchen, men Christensen är en tuff motståndare. Enligt uppgift skall Mäkelä ha tränat och förberett sig bra inför dina matchen. Jag tror på en mycket jämn uppgörelse med fördel för Mäkelä på grund av hemmaplan.

EFRAIN-ESCUDERO-vs-Juha-Pekka-Vainikainen580

Efrain Escudero vs Juha-Pekka Vainikainen Titelmatch Lättvikt

Titelmatch i lättvikt. De har ett likvärdigt record. Vainakainen har gått tiden ut mot Piotr Hallman som nu fights i UFC. Mitt hjärta slår extra för vår finska krigare och jag sätter honom före amerikanen.

BOUT-PRESENTATION-Superior-Challenge-X-Yousef-Ali-Mohammad-vs-Christian-Golcic

Yosef Ali Mohammad vs Christian Golcic Titelmatch Tungvikt

En tungviktsmatch om titeln som känns riktigt spännande på förhand, två stenhårda svenska tungviktare med framtiden framför sig. Båda slår hårt och jag tror den här matchen tar slut i första ronden på TKO / KO. Båda vill in och sänka den andre och det är den som träffar först som tar hem detta. Så tunga fighters med så tunna handskar resulterar ofta i snabba avslut. Båda fighters har blandat högt och lågt och det är nog så att den som utvecklats mest i träningslokalen sedan den senaste matchen som tar detta. Jag vågar inte gissa. Oavsett vem som vinner så är publiken vinnare i den här matchningen.

BOUT-PRESENTATION-Superior-Challenge-X-Daniel-Acacio-vs-Alan-Carlos

Daniel Acacio vs Alan Carlos, mellanvikt

Acacio mot Carlos. Acacio heter svenskdödaren av en anledning och med över 40 matcher i bagaget känns han på förhand som storfavorit i denna match. Carlos har svart bälte i BJJ och chansen finns i att få tag i en snabb Acacio och få det till marken och hålla matchen där. Tyvärr ser jag den möjligheten mycket lite och en vinst mot Acacio hade varit en fjäder i hatten för svenske Carlos och en stor skräll.

BOUT-PRESENTATION-Superior-Challenge-X-DAVID-BIELKHEDEN-VS-BESAM-YOUSEF

David Bielkheden vs Besam Yousef

Bielkheden visade på ett förbättrat game mot Gonzalez men i den matchen tror jag tidigare vänskap och att man tränat på samma klubb innan påverkade det psykologiska gamet. Bielkheden använde sina ben i den matchen och höll avståndet. I denna matchen kommer Yousef sätta press på Bielkheden och låta nävarna vina samt sätta press mot buren. Risken finns ju också i att Yousef blir nedtagen om han är oaktsam och där vet vi att Bielkheden är riktigt stark. Jag tror att den som dikterar matchen och tar den till den spelplats där man är starkast vinner. Den som är mest taktisk och verkligen går på avslut oavsett om det är stående eller på marken tar denna matchen.

BOUT-PRESENTATION-Superior-Challenge-X-Diego-Gonzalez-vs-Frodi-Hansen

Diego Gonzalez vs Frodi Hansen

Bägge fighters kommer från en rad förluster och det är svårt att veta vem som har den bästa dagsformen och viljan att vinna. Gonzalez har mött betydligt tuffare motstånd och har också mer erfarenhet. Jag tror på vinst för Gonzalez i denna match. Pensioneringsrykten har förekommit, men som fighter vill man inte lägga handskarna på hyllan med en rad förluster. En sista vinst för Gonzalez. Sen tror jag att vi kommer få se honom lägga handskarna på hyllan efter en karriär på 12 år. Men självklart fightas han så länga han vill och känner för det.

BOUT-PRESENTATION-Superior-Challenge-X-Malik-Arash-Mawlayi-vs-Aron-Jahnsen

Malik Arash Mawlayi vs Aron Jahnsen

Mawalayi är ett monster, stående och på marken. Okände norrmannen Jahnsen har faktiskt mött Conar McGregor och bara att ta sig an en sådan motståndare är meriterande i sig. Så det är en tuff motståndare och han verkar också ha ett längdövertag. Jag tror Mawlayi tar detta tämligen enkelt med tanke på att han är betydligt bättre än sitt record.

BOUT-PRESENTATION-Superior-Challenge-X-SIMON-SKOLD-VS-SALIH-KULUCAN

Simon Sköld vs Salih Kulucan

Sköld är atleten och har visat att han gått framåt i varje match och börjar nu anamma hela MMA-gamet på ett föredömligt sätt även om det blivit förluster på slutet. Kulucan har tre raka vinster och verkar allround i sitt game. Med huvudet på rätt ställe tar Sköld detta och bryter förbannelsen.

BOUT-PRESENTATION-Superior-Challenge-X-Abbe-Joof-vs-Hermann-Kungu

Abbe Joof vs Hermann Kungu

Abbe Joof är en av Sveriges främsta thaiboxare som sadlat om till MMA. Enda proffsvinsten säger inte så mycket och tyvärr tror jag att Joof är för färsk trots världsbra strikning. Kungu är en tuffing som mött fighters som Erik Oganov med 21-12-1 samt Rosen Dimitrov med 21-3-1. Den erfarenheten kan visa sig vara den edge för Kungu som avgör till spanjorens fördel.

BOUT-PRESENTATION-Superior-Challenge-X-Pannie-Kianzad-vs-Annalisa-Bucci

Pannie Kianzad vs Annalisa Bucci

Obesegrade Kianzad har verkligen gått framåt och Bucci får se sig besegrad av en motvierad och segerviss Kianzad.

BOUT-PRESENTATION-Superior-Challenge-X-Bilal-Musa-vs-Craig-Derbyshire

Bilal Musa vs Craig Derbyshire

Brottaren Musa möter tuff engelsman. Derbyshire har två raka vinster på snabba avslut. Det känns som om engelsmannen har mer erfarenhet och verktyg för att avsluta matchen. Musa får verkligen sätta brottarpress och inte göra minsta misstag och ta det till domslut i så fall.

BOUT-PRESENTATION-Superior-Challenge-X-Michel-Ersoy-vs-Jorge-Landa-1024x640

Michel Ersoy vs Jorge Landa

Ersoy är atletisk och well rounded och kommer från två raka vinster. Landa har två proffsmatcher och två förluster och det känns som om Ersoy har fördel i denna matchning. Vi ska komma ihåg att Landa har erfarenhet av boxning och kickboxning.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer