Nyhet

Madadi skadad, Vainakainen ersätter

Finländaren Juha-Pekka Vainikainen ersätter skadade Reza Madadi i huvudmatchen på Superior Challenge X. Matchen mellan Vainikainen och amerikanen Efrain Escudero kommer vara om organisationens titel i lättvikt.

Först ut med att rapportera om att Madadi skadat sig är Helsingborgs Dagblad.

Rezas högerben ser riktigt illa ut och är påtagligt svullet och han haltade redan för två veckor sedan. Han har tävlat i Superior Challenge sedan första galan och det här är första gången som han blir tvungen att ställa in en match. Eftersom Reza är Superior Challenges lättviktsmästare så blir hans titel vakant tills han är helt återställd och då får han hoppa in direkt på en titelmatch mot den dåvarande titelhållaren. Vi önskar Reza all lycka med rehabiliteringen och hoppas att han är tillbaka i buren inom kort. Tur nog lyckades vi hitta en ersättare som är tillräckligt erfaren och tuff nog att hoppa in på en titelmatch mot en så farlig fighter som Efrain Escudero. Respekt till både Escudero och Vainikainen för att acceptera en ny motståndare sju dagar innan match, men framförallt till finländaren. Det kanske inte är så många som känner till J.P. i Sverige men han är en av Nordens mest meriterade fighters som jag tror vi kommer att få se mycket av framöver. Erfarenhetsmässigt är de nästan identiska men stilmässigt skiljer dem sig markant. J.P. har en väldigt avslappnad och oortodox fightingstil vilket kan bli otroligt intressant mot en driven brottare som Efrain. Jag är övertygad om att det kommer att bli en intressant högkvalitativ match som kommer att överraska många, skriver Babak Ashti Aghavali.

Den 30-årige finländaren har tävlat professionellt i MMA sedan 2005. Efter karriärens längsta förlustsvit på tre matcher har Vainikainen i år tagit hem två raka segrar. Senaste matchen ägde rum den 5 april på Cage 26 där Vainikainen besegrade den tyske TUF-deltagaren Nordin Asrih.

Superior Challenge X kommer äga rum på Helsingborg Arena den 3 maj.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer