Nyhet

Daniel Acacio möter Alan Carlos

Daniel Acacio möter Alan Carlos på Superior Challenge X den 3 maj i Helsingborg Arena efter att både Papy Abedi och David Glasnovic skadat sig.

Den erfarne Superior Challenge Welterviktsmästaren Daniel ”The Viking Hunter” Acacio, från Curitiba Brasilien (30-14-0), nästa motståndare blir Alan Carlos (10-8-0). Halmstadbon som precis som Daniel är Brasilianare men som denna gång kommer att representerar Sverige. Matchen kommer att gå i mellanvikt (-83,9 kg) och Alan blir Daniels femte svenska motståndare och fjärde match i Superior Challenge. Alan har endast tävlat en gång tidigare i Superior Challenge och det var på Superior Challenge 3 under 2009 mot Papy Abedi.

Papy Abedi hade problem med sitt knä redan innan matchen mot Alan Carlos på Superior Challenge 3 men skadan har blivit så illa att knät måste opereras omgående. Även David Glasnovic har fått dras med en gammal skada i axeln som hela tiden förvärrats till den grad att den nu måste opereras.

– Det är aldrig roligt med bortfall men det är något som alla MMA fan är vana med vid det här laget. Våra atleters säkerhet är alltid vår främsta prioritet och vi hoppas att både Papys och Davids operationer och återhämtning går väl så att vi snart kan se de i buren igen. Vi kommer att skjuta fram Daniel Acacio vs Papy Abedi och David Glasnovic vs Alan Carlos till eventuellt nästa gala om båda atleter är helt återställda. Den här gången hade vi tur i oturen när både Papy Abedi och David Glasnovic skadade sig, för vi kan matcha deras motståndare mot varandra. Acacio vs Carlos är en otroligt spännande match. De har tidigare tränat ihop och känner väl till varandras svagheter och styrkor. Daniel är en väldigt erfaren fighter som tävlat på hög internationell nivå under lång tid och Alan som vunnit tre av sina senaste fyra matcher är nog den hungrigare av de två och kommer att ha hemmapubliken på sin sida, säger Babak Aghavali.

Fight Card Superior Challenge X:

Reza Madadi vs Efrain Escudero Titelmatch Lättvikt

Daniel Acacio vs Alan Carlos

Matti Mäkelä vs Joachim Christensen Titelmatch Lätt tungvikt

Yosef Ali Mohammad vs Christian Golcic Titelmatch Tungvikt

David Bielkheden vs Besam Yousef

Malik Arash Mawlayi vs Aron Jahnsen

Diego Gonzalez vs Frodi Hansen

Abbe Joof vs Hermann Kungu

Simon Sköld vs Salih Kulucan

Bilal Musa vs Craig Derbyshire

Pannie Kianzad vs Annalisa Bucci

Sadibou Sy vs Alejandro Carrea

Michel Ersoy vs Jorge Landa

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer