Nyhet

Matchkortet för The Zone FC 13 – Tough Luck är färdigställt

Lördagen den 26 april går The Zone FC 13 – Tough Luck i Lisebergshallen i Göteborg.

Samma dag som nöjesparken Liseberg öppnar för säsongen hålls också den 13 galan av The Zone FC traditionsenligt i Lisebergshallen i Göteborg. Sammanlagt blir det 11 proffsmatcher att se fram emot.

På The Zone FC har fighters som Alexander Gustafsson, Tor Troéng, Mats Nilsson, Hamid ”Akira” Corassani, Magnus ”Jycken” Cedenblad, August Wallén, Besam Yousef, Assan Njie med flera gått match och galan har varit plantskola för våra svenska fighters innan de tagit steget ut till större organisationer, varav flera fortfarande tävlar på högsta nivå i UFC idag.

Således har The Zone FC fyllt en viktig funktion för svensk MMA, det är här framtidens svenska fighters fostras.

Den lokala anknytningen är oerhört viktig därför är största delen av de fighters som går på galan från de Göteborgsklubbar som finns representerade i staden. Utövarna representerar Gladius MMA, GBG MMA, FKC och Swedish Top Team.

På dagen går The Zone Challenge 3, en amatörtävling med matcher i shootfighting och amatör-MMA. Detta toppas med en landskamp i amatör-MMA mellan Norge och Sverige. Det är våra svenska fighters som kommer representera Sverige på VM i Las Vegas som kör ett sista genrep inför det första världsmästerskapet i MMA.

Matchkortet är nu färdigställt och det blir 11 spännande matcher. Det har onekligen varit svårare än någonsin att finna motståndare till galans huvudmatch med August Wallén och länge såg det mörkt ut. Flera fighters har blivit presenterade och Wallén har accepterat matchen. Kort därefter har motståndaren blivit skadad eller dragit sig ut av annan anledning. Det har varit en kamp mot tiden och så sent som i påskhelgen blev motståndare klar och kontrakt var påskrivna. Wallén har ett högt anseende som fighter i Europa och få fighters har velat acceptera en match.

Arrangören kan även meddela att man funnit en motståndare till Fernando Gonzalez som stått utan motståndare sedan Guram Kutateladze blivit sjuk. Han möter Paolo Durao från Portugal.

Därmed är matchkortet, om än något försenat, klart och vi ser fram emot en spännande gala den 26 april i Lisebergshallen i Göteborg.

I galans huvudmatch möter MMA-profilen och fightern August Wallén, Raymond Jarman från Holland i mellanvikt som antagit utmaningen. Han har ett 40-tal matcher i bagaget och möter vem som helst när som helst och har under årens lopp mött europeiska topfighters kontinuerligt.

I galans co main event går Sirwan Kakai match mot engelsmannen Carl Fawcett i bantamvikt. Det är en come back från Kakai som många ser fram emot. Kakai står inför sitt internationella genombrott.

Rafael Macedo har sedan ankomsten till Swedish Top Team gjort sig ett namn och är het just nu. Han tar sig an obesegrade Frantz Slioa Palander från Allstar Gym.

Stridsmaskinen Per Franklin tar sig an KO-maskinen Vitaliy Kalynyuk från Portugal i weltervikt.

Gonzalez möter en ung och tuff portugis i Paolo Durao som utlovar action från första stund. Gonzalez senaste match slutade i kontroversiellt domslut. Han är här för att reda ut alla frågetecken.

Erik Carlsson från FKC är bekant för hemmapubliken när han ännu en gång kliver upp i buren. Nu väntar judokan Aymard Guih med 5 vinster 2 förluster och en oavgjord i sitt record.

Den ruskigt starke Niclas Danielsson som varit borta på grund av skada en längre period är i sitt livs form och tar sig an thaiboxaren Ole Magnor som bland annat tränar med den norske veteranen John- Olav Einemo.

Binh Son Le fightas i högt tempo och det brukar betyda action från start till mål, för motståndet står Zied Hadraoui.

Rutinerade fightern Fredrik Jostelius är tillbaka i buren och möter Pedro Araújo från Portugal. Senast blev det vinst i debuten. Nu är han tillbaka för att visa att det inte var en tillfällighet.

Simon Bandarian gör sin andra proffsmatch, men sin första på hemmaplan. Bandarian har många fans såväl i Göteborg som internationellt då han bodde i flera år i Australien och studerade. Förvänta dig det oväntade. Han möter Mattia Bertolucci i fighter med flertal amatörmatcher bakom sig, precis som Bandarian.

Två debutanter gör upp och kommer att bjuda upp till kamp. Hemmahoppet Pierre Hedberg tar sig an hårtslående Ali El Idrissi från Stockholm.

Nedan följer matchordningen för dagen, första matchen blir således Fredrik Jostelius mot Pedro Araújo, nästa match blir Pierre Hedberg Vs. Ali El Idrissi och så vidare.

Fight Card:

-83.9 Kg: August Wallén (7-1-0) Vs. Raymond Jarman (16-24-1)
-64.0 Kg: Sirwan Kakai (9-2-0) Vs. Carl Fawcett (6-5-0)
-65.8 Kg: Rafael Macedo da Silva (6-1-0) vs. Frantz Slioa (3-0-0)
-77.1 Kg: Per Franklin (6-4-0) Vs. Vitaliy Kalynyuk (6-7-0)
-73.0 Kg: Fernando Gonzalez (5-1-0) Vs. Paolo Durao (3-3-0)
-77.1 Kg: Erik Carlsson (3-1-0) Vs. Aymard Guih (5-2-1)
-61.2 Kg Binh Son Le (2-1-0) Vs. Zied Hadraoui (1-3-0)
-77.1 Kg: Niclas Danielsson (3-1-0) Vs. Ole Magnor (debut)
-65.8 Kg: Simon Bandarian (1-0-0) Vs. Mattia Bertolucci (0-1-0)
-88.0 Kg: Pierre Hedberg (debut) Vs. Ali El Idrissi (debut)
-60.0 Kg Fredrik Jostelius (1-0-0) Vs. Pedro Araújo (0-1-0)

Biljetter: Biljettforum

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer