Nyhet

Svensk medaljskörd på Nordiska Mästerskapen i Karate

Den 12 april ägde Nordiska mästerskapen i Karate rum i Riga, Lettland. 267 elitutövare i Karate från 7 länder drabbade samman, och I den sammanlagda tabellen slutade Sverige som andra nation efter Danmark.

I den svenska truppen visade främst de yngre framfötterna varav tjejerna dominerade. I klasserna kadett/junior i Kumite bärgade vi hem fyra guld, ett silver samt sju brons. På seniorsidan så var det damerna som klev fram och tog för sig rejält. Ett guld, två silver och ett brons individuellt i Kumite. Detta toppades med ett guld i lag efter en tuff final mot Danmark där Gulsha Akdag avgjorde i en mycket spännande extra match. Laget bestod förutom Gulsha Akdag (dubbel guldmedaljör) även av Lisa Rasmusson och Hana Antunovic. På herrsidan tog Victor Bull brons i – 75 kg.

I Kata knep vi i hård konkurrens 1 guld, 1 silver och 2 brons i kadett/junior samt två brons i senior och ett silver i lagkata. Adepterna visade att Sverige kan besegra konkurrenter som nyligen tagit både EM och VM medaljer och många debutanter klev fram och levererade direkt utan respekt. Framtiden ser onekligen väldigt intressant ut för svenska fighters och kata-utövare.

Svenska medaljörer KATA (teknisk form):

Dam kadett/junior Lagkata

Smilla Hagman, silver
Lina Wåglund, brons

Dam senior

Elin Ernekrans, brons
Ester Kylmänen, brons

Herr kadett/junior

Khai Truong, guld
David Pham, silver

KUMITE (fighting):

Dam kadett/junior

Anna-Johanna Nilsson, guld
Madeleina Lindström, silver
Julia Varzakakos, brons
Zhanna Zozukyak, brons
Hanna-Louise Nilsson, brons

Dam senior

(lag /Gulsah, Hana, Lisa), guld
Gulsah Akdag, guld
Sabina Lääveri, silver
Hana Antunovic, silver
Lisa Rasmusson, brons
Rim Mourad, brons

Herr kadett/junior

Daniel Barkelind, guld
Sebastian Brajic, guld
Jimmy Haag, brons
Lucas Rutgersson, brons
Ludwig Ingemansson, brons

Herr Senior

Victor Bull, brons

 

Poängtabell NM

1. Denmark
2. Sweden
3. Latvia
4. Finland
5. Norway
6. Estonia
7. Iceland

SMILLA-HAGMAN

SEBASTIAN_BRAJIC

KHAI_TRUONG

GULSAH_AKDAG

DANIEL_BARKELIND

DAMLAG_KUMITE

DAMLAG_KUMITE_2

DAM_KATALAG

ANNA-JOHANNA_HANNA-LOUISE

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer