Nyhet

Sadibou Sy möter Alejandro Carrea på Superior Challenge X

Pancrase Gym-fightern Sadibou Sy ställs mot A.V.A.M:s Alejandro Carrea på Superior Challenge X den 3 maj i Helsingborg Arena.

Stockholmaren Sadibou (1-1-0) är mest känd för sina framgångar inom stående kamp där han erövrat ett stort antal titlar. Nyligen sadlade han om till MMA och har sedan dess gått två matcher. Malmöfightern Alejandro (pro debut) har tävlat en del internationellt inom både amatör MMA och amatörboxning, men störst framgångar har han haft inom BJJ där han kom på tredje plats i EM som blåbälte och senare även som lilabälte. Brandman från Rosengård är en allround fighter som tränat kampsport i hela sitt liv förutom några års avbrott då han satsade på fotboll. Nu är han redo att ta klivet in i proffskarriären och har en tuff utmaning framför sig i form av den rutinerade Sadibou.

– Första gången jag såg Sadibou ”in action” var under 2006 när han tävlade i Fight Nights som Björn Hanssons arrangerade på Tantogården och i Bryggarsalen på Odenplan. Redan då var han väl omtalad men det var först när han sadlade om till MMA som han började uppmärksammas som nästa blivande stjärna. Alejandro har tränat olika kampsportsdiscipliner i hela sitt liv och även tävlat på amatörnivå inom boxning och MMA. Malmöiten har även tävlat framgångsrikt inom BJJ och SW. Tidigare i år blev han uttagen som en av deltagarna i en reality TV-serie om MMA i Egypten där han skulle tävla i turneringsform. Tyvärr blev TV-serien inte av vilket var hans planerade proffsdebut. Nu får Carrea chansen att kliva in i buren som proffs och har en riktigt tuff utmaning framför sig i form av Stockholmaren Sy, säger Babak Aghavali.

Fight Card Superior Challenge X

Reza Madadi vs Efrain Escudero Titelmatch Lättvikt

Daniel Acacio vs Papy Abedi Titelmatch Weltervikt

Matti Mäkelä vs Joachim Christensen Titelmatch Lätt tungvikt

David Bielkheden vs Besam Yousef

Yosef Ali Mohammad vs Christian Golcic Titelmatch Tungvikt

Malik Arash Mawlayi vs Aron Jahnsen

Diego Gonzalez vs TBA

David Glasnovic vs Alan Carlos

Pannie Kianzad vs Annalisa Bucci

Bilal Musa vs Craig Derbyshire

Michel Ersoy vs TBA

Simon Sköld vs TBA

Abbe Joof vs TBA

Sadibou Sy vs Alejandro Carrea

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer