Nyhet

Fredrik Jostelius: ”Jag är så grymt taggad på att gå match ingen”

Fredrik Jostelius må vara en doldis inom proffs-MMA i Sverige just nu och det är inte så konstigt i och med att han endast gått en proffsmatch innan och sen varit borta på grund av skada. Men faktum är att han har gått hela 28 matcher som amatör och proffs och dessförinnan tävlade han i judo. Så han har erfarenhet så det räcker. Men nu är han tillbaka mer sugen än någonsin. Vi tog ett snack med Jostelius inför den kommande matchen på The Zone FC 13 – Tough Luck den 26 april.

Berätta om din uppladdning!
– Min uppladdning är och har varit på min hemma klubb Gladius MMA i Göteborg. Med 6 MMA pass i veckan, plus fyspass.

Du har haft ett uppehåll, har du varit skadad?
– Jag har haft ett uppehåll från tävling i nästan två år. Detta på grund av skador ja. Fick en meniskskada som blev tvunget att opereras i början av förra året. När jag väl hade blivit hel ingen och kunde börja träna fullt ut åkte jag på ett tarmvred som också var tvunget att opereras. Vilket gjorde att jag inte kunde träna MMA på ett halvår.

Men är nu fullt återställd från det med, och har aldrig varit mer redo för match än nu!

Berätta om upplevelserna i din första match!
– Min första match var på The Zone. Det var en otrolig känsla att gå upp i buren framför en stor hemmapublik. Helt underbart att ha det stödet bakom sig!

Jag har gått många matcher på amatörnivå, så match mässigt var det inte så stor skillnad. Var kanske lite extra nervös innan matchen då det var min proffsdebut, men när matchen väl var igång kändes det som vilken annan match som helst jag gått.

Vad har du blivit bättre på sen förra gången?
– Allt! Framförallt stående.

Vad är dina framtidsdrömmar inom MMA?
– Att fightas i UFC.

Var ser du dig själv om 3 år?
– Det vet jag inte. Just nu vill jag komma igång med matchandet och ta en match i taget, i den takt som jag känner passar mig nu.

Hur kommer matchen att sluta?
– Svårt att säga. Men jag ska göra allt för att på ett eller annat sätt få den att sluta med min arm uppsträckt.

Varför ska folk komma och titta på din match den 26 april?
– Jag är så grymt taggad på att gå match ingen! Kommer att ge allt, så vad som helst kan hända… och det vill man inte missa! Hehe!

Fight Card:

-83.9 Kg : August Wallen (7-1-0) Vs. TBA
-61.2 Kg : Sirwan Kakai (9-2-0) Vs. TBA
-65.8 Kg : Rafael Macedo da Silva (6-1-0) vs. Frantz Slioa (3-0-0)
-77.1 Kg Per Franklin (6-4-0) Vs. TBA
-77.1 Kg : Erik Carlsson (3-1-0) Vs. TBA
-77.1 Kg : Niclas Danielsson (3-1-0) Vs. TBA
-61.2 Kg: Binh Son Le (2-1-0) Vs. TBA
-58.0 Kg: Fredrik Jostelius (1-0-0) Vs. TBA
-65.8 Kg: Simon Bandarian (1-0-0) Vs. TBA
-88.1 Kg : Piedde Hedberg (debute) Vs. TBA

Biljetter: Biljettforum

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer