Nyhet

Bruce Lee i det nya UFC spelet

EA Sports avslöjar idag att Bruce Lee är en av de fighters som finns med i det kommande UFC spelet.

Creative Director, Brian Hayes och Art Director Ian Lloyd berättar på EA Sports hemsidan om varför kampsportslegenden Bruce Lee finns med i spelet och hur han fick liv.

Varför Bruce Lee i ett UFC-spel?
– Det känns som om detta är den mest löjlig fråga . Varför satte Bruce Lee i en UFC -spel ? Det är Bruce Lee…, säger Brian Hayes, Creative Director, EA SPORTS UFC. Du har den främsta organisationen i den snabbast växande sporten i världen , UFC ; och den mest ikoniska kampkonstnär i världshistorien , Bruce Lee – en kampsportare känd för sina filosofier som lade grunden för modern MMA.

– När vi först hörde att det fanns en möjlighet att lägga till Bruce Lee till deltagarlistan för EA SPORTS UFC var alla glada över möjligheten, men mer än lite nervöst. Ingen vill ta itu med en legendarisk ikon som denna och strula till det.

– Stephen Chan var vår man att ta sig an Bruce Lee. Han hade byggt flera UFC-fighters från grunden och antog utmaningen.

Utmaningarna låg i att finna de karaktäristiska rörelserna, gesterna, ljuden och hans vältränade kropp. Genom att studera filmmaterial och bakom kulisserna material, kunde man till slut lyckas ge Bruce Lee nytt liv.

– Att se Bruce Lee slåss i UFC för första gången är en surrealistisk och verkligt sensationell upplevelse . Det är svårt att förneka det inflytande han har haft på utvecklingen av MMA och slutligen UFC, säger Brian Hayes.

– Detta innebär inte bara ser ut som Bruce Lee. Det är Bruce Lee.

eas-ufc-why-bruce-1

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer