Nyhet

Lauren redo för Fighting Spirit

Mikaela Lauren sätter sina titlar på spel i en åtta rondare i Stockholm den 27 mars. Jag kom ikapp Lauren för ett samtal om galan, Fighting Spirit.

Nu är det snart dags för match på Göta Källare. Hur går tankarna inför detta event där du själv står för promotandet?
– Det är många tankar som går just nu. Först och främst så hoppas jag att alla bitar faller på plats i tid och att arrangemanget och galan flyter på och blir den bästa hitintills. Det är ju 3.e gången jag är med och arrangerar en gala men första gången jag är själv. Tidigare så har jag haft Stefan Fernström och Vido Ratkovic vid min sida vilket ha känts otroligt tryggt och stabilt men denna gång så har jag fått förlita mig mycket på mig själv. Som tur är har jag Carlos Echegaray vid min sida och har även tagit hjälp av en god vän, Carina Helin, som hoppar in och avlastar mig som event ansvarig när det närmar sig match. Men mest av allt känns detta roligt och spännande.

Hur har det varit att jobba med andra promotors som Armand Krajnc?
– Det är alltid roligt att arbeta med någon som fattar vad det rör sig om. Armand har ju som mig varit på ”andra sidan” och är insatt i sporten vilket underlättar.

Du har jobbat mycket med veterancoachen Leffe Carlsson då Stefan Fernström valt att ta steget tillbaka från boxningen. Hur känns det?
– Det var otroligt sorgligt när Stefan Fernström berättade att han villa ta ett steg tillbaka från boxningen. Stefan har verkligen varit en guldklimp och otroligt viktig för mig, både för min utveckling inom boxningen men även i det vardagliga livet. En otroligt trygg person och fantastisk tränare som jag har älskat att jobba med. Det är en oerhörd förlust för både mig och svensk boxning att ha förlorat honom. Men jag hoppas så klart att han kommer tillbaka snart Som tur är så började Leffe Carlsson att hjälpa till vid sidan av innan Stefan beslutade sig för att sluta och vi klickade direkt. En ha en så positiv människa med så mycket härlig energi runtomkring sig är underbart. Utan honom hade jag nog lagt av när Stefan berättade att han skulle sluta. Leffe har verkligen fått mig lugn och trygg. Han har gett mig en ny energi och nytändning vilket kunde behövas.

Hur har utvecklingen gått i din boxning sedan skiftet?
– Då jag har bytt både klubb och tränare sen årsskiftet och i början så tvivlade på om jag gjort rätt beslut med allt. Så är det alltid med förändring. Men nu så vet jag att det är det bästa jag gjort och är full av positiv energi. Jag har aldrig känt mig så bra i ringen faktiskt. Leffe har verkligen hjälpt mig att få till en mer avslappnad stil och jag känner mig otroligt trygg och bekväm i min boxning just nu.

Promotor, huvudcard, entreprenör, uppskattad talare, personlig tränare. Hur hinner du med alla dina uppdrag?
– Haha, ja det är många järn i elden och ibland så undrar jag själv hur jag hinner med allt faktiskt. Det blir inte mycket fritid om man säger som så men jag gör det jag älskar så jag får energi genom det!

Hur känns formen nu?
– Grym! Jag känner mig stark, explosiv och njuter av boxningen.

Hur tänker du om dina svenska kollegor som ska boxas på galan?
– Det ska bli jättespännande att se Armand Kranjc två tungviktare Adrian Granat och Sven Fornling in action. Dom ska tydligen vara 2 lovande unga killar så det känns jätte kul att ha dom på cardet. Svensk proffsboxning behöver lite tungviktere och nya stjärnskott. Dessa två herrar kanske är just vad vi väntat på. Sen så har vi min träningskamrat Abdu Terbazalwa som ska göra comeback efter 3 år från ringen. Han vet jag är en fantastisk boxare med mycket erfarenhet. Jag ser hur hårt han jobbar på träningarna så det ska bli superkul att se han prestera i ringen igen. Roligast är dock att ha min fina vän Madeleine Vall på fightcardet i en thaiboxningsmatch. Hon är en up and coming tjej som har så otroligt mycket energi och härlig personlighet att bjuda på, utöver att hon är en grym fighter, så det är med stolthet jag har ännu en tjej på matchprogrammet. Tråkigast var att Benjamin kalinovic som skulle ha gått 6 ronder fick lämna återbud pga sjukdom. Men han kommer tillbaka starkare.

Över 10 ronder är målet för svensk proffsboxning, hur kan du påverka att det blir fler än åtta ronder i Sverige?
– Enkelt! Visa att det kommer går strålande att boxas 8 ronder denna gång och vara en bra förebild för boxningen

Du besegrade i din förra match Rita Kenessey från Ungern, en motståndare som inte kunde ge dig en hård match. Nu ska du möta Esther Mashiya i en titelfight på Göta källare. Hur går tankarna om motståndet?.
– Jag vet inte mycket om henne förutom att jag hört att hon är hård och tuff. Hon har gått massor 10-rondare sista tiden vilket bevisar att hon är konditionsstark och hon har heller aldrig blivit stoppad vilket betyder att hon är hård. Hon är ju rankad 2:a i världen i viktklassen över mig så jag räknar med att det blir en tuff match. Vilket jag hoppas. Jag vill ha blod, svett och tårar och älskar tuffa utmaningar. Vill absolut inte ha en lätt match utan hoppas att hon bjuder upp till en ordentlig dans

Sist och avslutande. SM i amatörboxning (över 15 matcher) går av stapeln nu i april. Vad tycker du om Svenska boxningsförbundets beslut att herrarna ska boxas utan huvudskydd men inte damerna?
– Jag finner inte ord på detta dumma beslut. Det sjukaste jag hört. Diskriminering i hög grad. Det är 2014 och självklart borde det vara samma regler för damerna som för herrarna. Skandal tycker jag. Jag tycker tex även att vi damer borde boxas 3 minuters ronder precis som herrarna. Det ska inte vara någon skillnad. Tjejer kan!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer