Nyhet

Erik Carlsson klar för The Zone FC 13 – ”Tough Luck”

Erik Carlsson, från Frölunda Kampsportcenter är en framtidsman i weltervikt trots att han i början av sin karriär. Han har ett record på fyra matcher varav tre vinster och en förlust och har visat prov på stor arbetskapacitet och målmedvetenhet i buren. Han går framåt som en målstyrd robot i jakten på avslut och även om han blir träffad så ler han (elakt), skakar av sig smällen och fortsätter komma framåt. Således en mardrömsmotståndare för vem som helst. Carlsson från Frölunda är där för en sak – att mala sönder motståndaren och därefter leta efter avslut.

Erik Carlsson är klar för match på The Zone FC 13 – Tough Luck den 26 april i Lisebergshallen i Göteborg och han är på krigsstigen efter den senaste förlusten på Superior Challenge 9 som gick på Scandinavium mot tuffe skåningen Mohammad Abdallah. Eller åtminstone är han inte sugen på att förlora igen.

– Att förlora är det värsta jag vet. Men förlusten har gett mig ny motivation och jag har tränat hårdare än någonsin för att det aldrig ska upprepas igen, säger Carlsson i en intervju.

– Det var en tuff och jämn match. Jag kunde ha kört mer poängfighting och inte varit så nära honom. Jobbat mer med distansen. Jag kunde gjort mycket bättre ifrån mig i matchen. Det är surt att förlora. Det hade gett mig mycket om jag hade vunnit den. Jag kommer vara ännu bättre tränad och ännu bättre förberedd till nästa match.

Han tränar och tävlar för Frölunda Kampsport Center som fostrat fighters som Rami Aziz bland annat. Jim Bergman är huvudtränare på klubben och Carlsson är den främste proffsfightern just nu på klubben. Carlsson tränar även i amatörboxning på Redbergsglids boxningsklubb. Man han får ej längre köra matcher i amtörboxning efter att det uppdagats att han tävlat professionellt i MMA.

Just hårdheten i slagen och träffsäkerheten kommer troligtvis från boxningsträningen. Sparkarna, knäna, nedtagningarna och en bra ground n pound sitter i ryggmärgen efter träningen på FKC.

Ibland ser Carlsson faktiskt ut som en ung Martin Kampmann i sin tidiga karriär, tuff, elak och en fighter som inte ger sig och bara går framåt. Det kan vara en effektiv väg till vinst men möter man fel motståndare som jobbar med att kontra och inte stå i vägen för Carlssons attacker krävs en mer sofistikerad gameplan med ett större register och en bredare variation på teknikerna.

Men visst är det en skrämmande upplevelse att möta en ”zombie” som bara rör sig framåt oavsett vad man matar den med såsom slag, sparkar, knän etc. Carlsson har en unik stil som gör honom framgångsrik i buren, han tar gärna en smäll för att kunna utdela två eller fler. Erik Carlsson har bara ett mål i sikte. Han nöjer sig inte med att vinna matchen, han vill avsluta och det innan fulla tre ronder. Då vet han att segern tillhör honom.

Fight card:

-65,8 kg: Rafael Macedo Da Silva Vs TBA
-77,1 kg: Erik Carlsson Vs. TBA

Biljetter: Biljettforum

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer