Nyhet

Boxning: Andreas Evensen gör Comeback!

Norske Andreas Evensen, 17-3-1, fjäderviktsmästare i WBO och WBA, gör comeback efter sin tunga förlust mot Alexander Miskirtchian om Europa-titeln i fjädervikt.

Andreas Evensen har haft en fin karriär med fyra världstitelmatcher där han tagit bälte i två, försvarat framgångsrikt i en och förlorat en. En Europatitelsmatch och en Nordisk mästartitelmatch. Sista matchen om Europatiteln mot Alexander Miskirtchian, 24-2-1, där han förlorade på TKO (teknisk knockout) om Europatiteln.

Evensen har nu bestämt sig för att komma tillbaka till sporten där han har haft stora framgångar. Han säger till VG.NO att ”Jag känner att det finns mer därinne.”

Evensen har inte boxats på ett år och han hade en tuff match mot Miskirtchian som gick hela vägen in i tolfte ronden. Båda boxare gav lika väl som de tog och Evensen såg starkare ut i sista ronden, han träffade upprepande med sin vänster och höger vilket fick Miskirtchian att hamna steget efter. När det var 45 sekunder kvar i rond tolv träffade Alexander Miskirtchian med en hård rak vänster och två luriga högerkrokar som satte Evensen i mattan. Domaren gav Evensen räkningen till 10, Evensen stående. Men domaren valde att avbryta matchen, helt korrekt, till Alexander Miskirtchian fördel.

Norsk boxning har en stor talang i Andreas Evensen och det ska bli spännande att se om han kan komma tillbaka till gammal form och fortsätta klättra i världstoppen i fjädervikt.

Världstitlar

World Boxing Organisation (WBO) Intercontinentala fjäderviktstitel.

World Boxing Association (WBA) Nationella fjäderviktstitel.

Nordiska titlar

Nordiska fjäderviktstiteln.

Andreas Evensen vs Alexander Miskirtchian

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer