Nyhet

Referat från proffsmatcherna på Cage Challenge XI

Proffsmatcherna på Cage Challenge XI på Valhalla i Göteborg, som avslutade en hel dags fighting bjöd upp till några spännande drabbningar.

Fransmannen Mohamadi Hasni från Tourcoing MMA gick sin tredje match och letade efter första vinsten i denna match i lättvikt. Hårtslående Amin Afsan från Gladius MMA gjorde sin andra match i karriären. Första ronden i denna matchen gick i ursinnigt tempo och det var Amin Afsan som tog kommandot men han överraskade nog alla med nedtagningen och att han ville hålla matchen på marken. Afsan hade flera bra lägen på marken och sökte submissions men fransmannen var för atletisk och kom ur alla kniviga situationer. Bägge fighters var helt slut när de gick till rondvilan. Men första ronden gick klart till Afsan som dominerade klart. Det är sällan man ser två fighters ge allt vad de har från det att matchen börjar.

Andra ronden var det en märkbart trött Afsan som trots trötthet lyckades styra ronden dit han ville med pricksäkra nedtagningar och taktiskt arbete. Fortfarande hotade han fransmannen med submissions men återigen skyddade sig Hasni på ett bra sätt. Även denna rond gick till Afsan.

Tredje ronden börjar med att Hasni sätter en hög spark på guarden på Afsan som är märkbart tagen av stundens allvar. Återigen är det nedtagningarna från Afsan även i denna rond som fäller avgörandet trots att bägge fighters är helt slut. Coacherna manar på sina fighters som tar ut sig helt och när rondklockan ringer är det två fighters som gett allt i buren. Enhälligt domslut till Afsan som därmed har visat att han både kan boxas och grappla ut sin motståndare.

Afsan Amin, Gladius MMA besegrade Mohamadi Hasni, Team Tourcoing MMA på enhålligt domslut (3-0)

Kalinynyuk Vitaliy, från Loio Team, Portugal kommer in och av utstyrseln att bedöma har han thaiboxningsbakgrund.

Matchen går i catchweight i -73 kg och den lokala fightern Alexander Prodér från Adrenaline Fighters kommer in i buren med beslutsam energi.

Matchen hinner knappt börja innan Vitaliy Kalinynyuk sätter en välriktad rak höger som skickar Prodér till marken. Prodér börjar försvara sig bra genom ett aktivt markarbete men Kalinynyuk följer upp med obarmhertig ground n pound och domaren bryter efter några slag. Prodér blir liggande med näsblod, inte utslagen, men med ett sargat ego då han inte räckte till denna gång mot en överlägsen motståndare.

Vitaliy Kalinynyu besegrar Alexander Prodér efter 19 sekunder in i den första ronden.

I den fjärde matchen möttes Januska Gintautas från The Knight of Plunge, Litauen och veteranen Åke Bergvall i -77,1 kg

Åke Bergvall, från Gladius MMA börjar bäst med en välriktad vänsterkrok och sätter respekt i motståndaren Gintautas från, Litauen.

Gintautas har längre räckvid än Bergvall och snart jobbar Bergvall med en nedtagning mot buren och får ner Gintautas och positionerar sig så att Gintautas knappt kan röra sig mot burväggen. Bergvall släpper loss sina händer och Gintautas känner pressen och är stressad av situationen.

Bergvall fortsätter jobbar med pricksäkra slag och Gintautas försvarar sig utan att komma upp eller förbättra positionen.

Andra och tredje ronden utspelar sig på samma sätt förutom att attackerna mattas av något samt att Gintautas får in både armbar och tringel i den sista ronden som Bergvall rutinerat tar sig ur. När det återstår cirka 2 minuter av matchen får Bergvall ett cut ovanför ögonbrynet och det blöder kraftigt från såret. Matchen fortgår och när slutsignalen ringer har Bergvall säkrat en poängseger.

I kvällens main event möts den lokala fightern Rafael Macedo Da Silva från Team Carvalho / Swedish Top Team och Oscar Nave från Portugal. Macedo har svart bälte i BJJ och 5-1 i matcher. Motståndaren Oscar Nave med ett record på 10-8 visar sig vara hetlevrad och aggressiv. Första ronden börjar avvaktande och de bägge fighterserna känner på varandra och ingen vågar göra första attacken. Det blir Rafael Macedo som går på nedtagning och lyckas få Nave på rygg. Matchen är tämligen jämn men Macedo är den som styr matchen med bra ground n pound. Nave hotar med upkick mot kroppen som är väldigt nära att träffa Macedo flera gånger i huvudet. Sparkarna mot kroppen är tillåtna medan sparkar från liggande position mot huvudet är förbjudet. I en övergång får Nave möjlighet att ställa sig upp och skickar iväg ett knä som träffas Macedo i ansiktet vilket resulterar i poängavdrag för Nave i rondpausen.

Rond två blir en liknande tillställning med Macedo i top position mot en försvarande Nave som är än mer ovarsam med upkicksen mot Macedo som därmed störs och har svårt att öka pressen med sin ground n pound. I ett trollslag byter Macedo taktik och slänger sig på en heelhook och överraskar Nave som blir tvungen att klappa ut.

Vinst till Rafael Macedo Da Silva på submission (heel-hook) efter 3:06 i den andra ronden.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer