Nyhet

Golcic vs Mohammad i titelmatch på Superior Challenge X

Yosef Ali Mohammad möter Christian Golcic på Superior Challenge X den 3 maj i Helsingborg Arena. Matchen är organisationens första titelmatch i tungvikt och ett derby mellan Malmös två största MMA klubbar.

Sverige har en handfull talangfulla unga tungviktare på frammarsch som tillskott till den Europeiska tungviktsdivisionen som i dagsläget domineras av Ryssland och Polen. De två mest meriterade tungviktarna i Sverige idag är Yosef och Christian som båda tillfälligtvis råkar komma från Malmö. Därmed blir Superior Challenges första tungviktstitelmatch även ett Malmö-derby mellan stadens två största MMA klubbar.

Yosef Ali Mohammad från AVAM har 3-1-0 i record och har tävlat två gånger tidigare på Superior Challenge. Vinsterna har kommit snabbt på KO, efter 15 sekunder i den ena matchen och efter 7 sekunder i den andra.

Mohammads enda förlust kom mot Viktor Pesta 9-0-0 som nyligen skrev på för UFC. När de möttes för ett år sedan var Pesta 7-0-0 i record och Mohammad 1-0-0 i record. Efter tre ronder vann Malmöiten matchen via enhälligt domslut men efter en överklagan gavs vinsten till Pesta istället.

Golcic från Malmö Muay Thai är 3-1-0 är och har en bakgrund inom thaiboxning och har ett pro record på 6-1-0 och han har även ett SM-guld. Han har även tagit ett SM-guld i Submission Wrestling.

– En otroligt jämn och spännande matchning mellan två väldigt jämna fighters. De är lika långa, väger lika mycket, lika muskulösa, i samma ålder, har samma record och liknande kampsportsbakgrund. Skillnaden är deras fightingstil vilket gör den här traditionella matchningen extra intressant med Yosef som grappler och Christian som stående fighter. Det kommer nog vara många Malmöbor som tar sig till Helsingborg för att se det här Malmöderbyt mellan Malmös två största MMA klubbar. Om prestigen inte vore nog så står även Superior Challenges första tungviktsbälte på spel. Jag kan knappt vänta tills jag får se dessa två 120 kg jättar kollidera i buren på Superior Challenge X, säger Babak Aghavali, VD Superior Group International.

Matchkort:

Reza ”Mad Dog” Madadi vs TBA Titelmatch Lättvikt
Yosef Ali Mohammad vs Christian Golcic Titelmatch Tungvikt
David Glasnovic vs Alan Carlos

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer