Nyhet

Malik Sellam inför sin kommande titelmatch: ”Han ska få ångra att han tackade ja till matchen mot mig”

Intervju med Malik Sellam inför den Skandinaviska titelmatchen i -75 kg (ISKA) i Danmark på lördag.

Berätta lite om din kommande match?

– Min kommande fight är om den skandinaviska K1 titeln i -75 kg, ISKA organisationen. Matchen går nu på lördag i Herning i Danmark. Det kommer främst att vara MMA matcher på galan. Jag tror till och med matchen går i bur.

Vad vet du om din motståndare?

– Killen jag möter heter Shino Tavanger. Jag vet inte särskilt mycket om honom. Jag fokuserar mer på mig själv. Han är från Horsens Muay Thai i Danmark. Han är thaiboxare i grunden och har väl tävlat en del utomlands. Han är en större kille som deffar ner sig inför matchen. Han kommer att ha längden, vilket ger mig mer träffyta.

Hur har förberedelserna sett ut inför matchen?

– Jag har varit på träningsläger i Filippinerna och tränat på Ole Laursens gym, Legacy Gym. De hade inte så mycket thaiboxning där, men jag fick träna mycket boxning med några killar från Filippinerna. Jag känner mig väldigt trygg i min boxning och ännu mer aggressiv nu. Tidigare har jag försökt att fokusera på taktik och hur jag ska plocka poäng på matcherna. Jag har ändrat mitt tankesätt och tänker inte så mycket på poäng längre. Nu vill jag att motståndaren ska få lida i ringen. Han ska få ångra att han tackade ja till matchen mot mig. Min fighting har blivit mer stabil men även mer explosiv och jag känner mig bekvämare med den nya stilen.

Vi i Malmö har ett väldigt bra samarbete mellan klubbarna. Inför den här matchen har jag fått väldigt stor hjälp från Malmö Muay Thai som har flera duktiga fighters som t.ex. Martin Akthar, Mohammed Abdallah och Johan Franzen. Vi Malmöklubbar hjälps åt mer och mer, för man lär sig mycket av att sparras och träna med annat folk än vad man är van vid. Det är Malmö mot världen.

Vad har du mer på gång 2014?

– Jag har en ytterligare en match inbokad i april. Det är en thaiboxningsmatch i -75 kg, även den i Danmark. Jag kommer främst att fokusera på matcher som ger lite mer publicitet och ekonomisk vinning, man lägger ner så mycket tid och pengar från sin egen ficka. Jag känner att nu borde det åtminstone ge lite tillbaka.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer