Nyhet

SGL får ADCC-regler

Svenska Grapplingligan (SGL) tar ett steg mot anpassningen till ADCC-regler, sedan Svenska SW-förbundet efter fjolårets VM beslutat att ansluta till ADCC år 2014. De submissions och tekniker som tillåts i ADCC-regelsystemet kommer att användas i Avancerat-klasserna tillsvidare, men de kommer inte att innefatta en ändring i viktklasser eller ADCC:s poängsystem. Årets SM i submission wrestling …

De submissions och tekniker som tillåts i ADCC-regelsystemet kommer att användas i Avancerat-klasserna tillsvidare, men de kommer inte att innefatta en ändring i viktklasser eller ADCC:s poängsystem.

Årets SM i submission wrestling kommer högst troligt att arrangeras med ADCC-regler och SGL:s deltävlingar under året ger tävlande en möjlighet att prova på regelsystemet före det svenska mästerskapet.

I praktiken blir de stora förändringarna regelmässigt att heel hooks, nacklås och slams blir tillåtna.
Att observera är att det likt BJJ-tävlingar där tävlande från olika bältesklasser möter varandra, så kommer dessa nytillskott i regelverket inte att gälla när en tävlande ur Avancerat-klassen möter en från Nybörjare- eller Fortsättar-klassen.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer