Nyhet

Boxning: The Swedish Princess klar för februari!

Klara Svensson, 12-0-0, har fått klartecken för matchdatum och motstånd. Den 15:de februari möter hon Veronika Hornyak, 4-2-0, i musik teatret i Albertslund, Danmark.

Efter Klara Svenssons vinst mot Borislava Goranova i september så har fokus legat på flytt till Danmark och träning med nya tränaren Joey Gamache, som verkar vara ett starkt tillskott till tränarstaben på Sauerland Promotions. Svensson går som undercard till lokale boxaren Patrik Nielsens, 21-0-0, match mot Amerikanen Tony Jeter, 16-3-0.

Det är ett steg upp för Klara Svensson att synas på den oerhört populäre Nielsens undercard. Hornyak är på pappret ingen stjärna, då hon tagit förluster mot de som har fler än 3 vinster, med en TKO och en knockout i sin sista match. Detta borde inte vara något svårt prov för Svensson, som matchas försiktigt av Sauerland.

Hornyak är 169 centimeter lång och är endast 19 år gammal, hennes boxningskunskaper är inte de mest fundamentala med dåligt fotarbete och låg gard. Vi kan nog räkna med att Svensson tar en Knockoutseger den 15 februari.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer