Nyhet

Boxning: Wladimir Klitschko försvarar sin titel i april!

Det blir 10 år och 16 dagar sedan Wladimir Klitschko senast förlorade en boxningsmatch. Den 10 april gör han sitt 20:de försvar av sina världsmästartitlar mot WBO:s obligatoriska utmanare Alex Lepai i Koenig Pilsener Arena, Tyskland.

Alex Lepai, 30-4-4 (24 KO), blev obligatorisk utmanare sedan han slog Denis Boytsov och delade ut ryssens första förlust i karriären. Lepai är en rutinerad herre som har knipit flera mindre titlar i Asien och Australien. Lepai är orädd för Klitschko och säger att han är ”glasig” vilket menas att han har en glaskäke.

Wladimir Klitschkos försvar är inte bara om en titel utan flera titlar ligger i potten. Och Klitschko, som bara mött de obligatoriska utmanarna de senaste åren, är fast besluten att cementera sin plats som världens bästa genom tiderna. Kan han hålla ut och försvara sin titel 1 år, 8 månader och 8 dagar till så är han den som suttit på tronen längst genom tiderna. Just nu ligger han på plats två efter Joe Louis, 70-3-1, som ligger etta med 11 år, 8 månader och 8 dagar. Louis hade 25 försvar av sin titel när hans svit bröts.

Wladimir Klitschko, 61-3-0 (51 KO)

IBF tungviktsvärldsmästare

WBO tungviktsvärldsmästare

WBA Super tungviktsvärldsmästare

IBO tungviktsvärldsmästare

Alex Lepai, 30-4-4 (24 KO)

WBO Asia Pacific tungviktsmästare

WBO Oriental tungviktsmästare

IBF Australiensisk tungviktsmästare

OPBF tungviktsmästare (Oriental and Pacific Boxing Federation)

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer