Nyhet

Krönika – Björn Rhodin: Hjältarna på förlossningsavdelningen

Idag körde vi igång med en ny, större grupp med tjejer på jobbet. Dom skall köra varje onsdagkväll och vi har lagt upp det så att vi jobbar igenom kroppen smart och anpassat till deras yrke och ger dom samtidigt möjlighet att komma i ordning med sina individuella problem med höfter och ryggar och axlar och allt vad det är.

15 st. Undersköterskor och Barnmorskor ifrån Östra Sjukhuset här i Göteborg. Helt fantastiskt. Vilka kvinnor! Vilka människor! Vilket jobb dom gör! Och vilken totalt jävla dyng-dålig arbetsmiljö dom har.

Det är tack vare deras individuella insatser i grupperna som förlossningsvården går runt i Göteborg. Sjukvårdspolitikerna och cheferna kör en kombination av ”Strutsen” och det lyckligt ovetande ”Barnet” i sina inställningar till problemet.

Man trycker på individernas medmänskliga ansvarskänsla för patienterna istället för att lösa problemen med underbemanning, överbeläggning, övertid, vakanser mm. Man lämnar hela ansvaret till personalen för att man vet att dom löser det. Det är helt jävla otroligt vilken ignorans det råder på höjdarnivåerna där alltså.

Det är inte tack vare Östra Sjukhuset som förlossningsvården går runt idag. Det är på grund av individerna som jobbar där. Människorna.

En del av dessa hjältar har nu pratat ihop sig för att gå ihop och köra gruppträning hos oss på WestCoast4. Dom insåg vikten av fysisk och mental kapacitet för att överleva på jobbet och för att kunna kallas för människa efter jobbet. Istället för att vara ett tomt skal som bara kollar på tv och sover fram tills det är dags att gå och jobba igen.

Vi skall förvalta förtroende på absolut bästa sätt. Vi skall göra dom starkare, helare, gladare och smalare om dom behöver. Det skall dom kräva ifrån oss.
Gruppen har tagit ett stort steg till en starkt förbättrad fysisk och mental hälsa.

Då är det upp oss att leverera.

Och det är det vi gör.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer