Nyhet

Det är inte barnens fel. Det är föräldrarnas. Alltid.

Sista krönikan innan jul! Jag väljer att bruka allvar och inte prata dieter och träning och mens och grejer. Jag väljer en annan väg.

Det är inte ofta jag skriver om tunga saker, mest för att jag har svårt för det. Sitter ofta med lipen i halsen och sådana grejer och det gillar jag inte riktigt. Jag vill ha roligt och vara glad och förhoppningsvis även göra andra människor glada. Så jag väljer ofta bort det tunga.

Julen.

Inte alltid världens bästa högtid. Många har svår ångest nu. Allt skall vara perfekt. Men man har kanske inte upplevt några perfekta jular under uppväxten. Det har kanske varit jävligt jobbigt istället. Det kanske inte har funnits pengar till julklappar. Det kanske inte har funnits pengar till julmat. Man kanske satt och tittade in i grannens julpyntade fönster istället för på misären man hade bakom ryggen. Det kanske har varit fylla och poliser den 23 december istället för bingolottos uppesittarkväll.

En person kan inte göra allt men alla kan göra något brukar det heta. Så tänker jag här.
Jag använder detta forum för kommunikation som krönikan faktiskt är, att tala om för er läsare att det ALDRIG är barnens fel.

Jag anser att barnen aldrig skall behöva uppleva en full förälder. Oavsett om denna är glad, arg, ledsen eller trött på fyllan. Barnen skall inte behöva se en av de få fasta punkter och förebilder de har i livet så. Och SPECIELLT inte på jul.

Barnen förtjänar bättre. Barnen behöver bättre.
För barn glömmer inte. Man tror att dem gör det. Men det gör dem inte.

Så låt bli spriten i jul.

PUNKT!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer