Nyhet

Intervju med Steven Antoniou

Fightermag.se fick ställt några frågor till Sveriges senaste svartbälte i BJJ, Steven Antoniou.

Berätta om när graderingen skedde och hur det gick till.

– Det hände igår på träningen. Vi skulle ha terminsavslutning med lite sparring och fika. Jag drog igång uppvärmningen för gänget som var på plats. Ungefär 5 minuter in i uppvärmningen dyker Waldo upp ombytt och klar med ett svartbälte i handen och ett stort leende.

Var det väntat?

– Nej jag hade ingen aning att Waldo skulle komma. Jag tränar med Waldo en dag i veckan, resten av tiden kör jag på min klubb. När jag var där förra veckan så fanns det ingen antydan att något speciellt skulle hända.

Innan träningen blev jag lite misstänksam däremot då det var mycket mer folk på träningen än vanligt plus att min fru och minsta dotter var där. En av mina elever hade ringt runt till massa folk och berättade vad som skulle hända så det var fullt med folk.

Har det varit ett mål att nå svart bälte?

– Självklart har det varit ett mål. Jag tror att alla som engagerar sig så mycket som jag har gjort har en målsättning att en dag knyta ett svartbälte runt midjan.

Hur känns det?

– Jag är fortfarande lite chockad men superglad. Det känns som om resan fortsätter även om man har nått en viktig milstolpe. Jag är otroligt tacksam för allt jag har fått uppleva under tiden jag har tränat BJJ och ser fram nya äventyr och upplevelse.

Vad har du för förväntningar inför 2014?

– Jag hoppas kunna få möjlighet att resa och tävla lite i USA och Europa under 2014. Målet är 3-4 tävlingar i alla fall. Vi kommer även jobba mycket med att öka engagemanget vi har med barn och ungdomar i Järfälla. Det är sanslöst roligt att se hur duktiga våra juniorer är.

Sist vill jag bara säga ett stort tack till Waldo Zapata som är min BJJ inspirationskälla, mina klubbkamrater på Poseidon BJJ och DIF samt min familj som stödjer allt jag gör.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer