Nyhet

Boxning: Resultat Club Fights, Göta Källare!

Det var inte med lite spänning och förväntan jag satte mig ner för att kommentera galan i Stockholm igår kväll. Under invägningarna såg vi att alla fighters var vältränade och såg hårda ut, vilket bådade gott för kvällens matcher.

Göta Källare, Stockholm.

Folket fyllde på och stämningen var hög. För mig så kändes det som att Club Fights hade dubbelt så mycket folk denna gången, även om det i själva verket var kanske 150 mer, men sorlet och förväntningarna i luften skapade en elektrisk atmosfär. Den perfekta inramningen för en fartfylld kväll.

Först ut var debutanten Karzan Salim som mötte Darwin Artamaint från Spanien, som fysiskt liknade Karzan men där tog likheterna slut. Karzan satte upp ett högre tempo redan från start och straffade Darwin Artamaint hårt i första ronden med kraftfulla kroppsslag. Artamaint blev rejält trött av det hårda tempot men visade prov på bra kampvilja och gav inte upp. Karzan, som var tekniskt överlägsen, fick ändå jobba hårt med den envise spanjoren. Resultatet var bra, 3-0 till Karzan Salim efter 4 ronder och 1-0-0 i sitt record.

Karz match 1x1

Karzan Salim lyckades fint i debuten.

I match nummer två hade vi en comeback i form av Peter ”Boyz Boyz” Semo som var där för att sätta fart på sin karriär efter tre års frånvaro. Motståndet kom från Riga och hette Semjon Moroseks. En lång och gänglig lett som gått många tuffa matcher i sin proffskarriär. Moroseks tog kontroll över matchen från start och höll den 13 centimeter kortare Peter Semo på avstånd. Semo spenderade första ronden med att komma in i matchtempo igen och fångade upp mycket av Moroseks slag på handskarna och armarna. I andra och tredje kom Semo in mer i tempot och arbetade hårt med att hitta slagyta på den långe letten. Det var en rätt tät match och även om Peter Semo tilldelades segern efter den fjärde rondens slut så var många i publikens reaktion att domarna inte hade rätt bedömning och att det borde lutat mer åt Moroseks håll i protokollet, iallafall oavgjort. Detta är ett tungt bevis på att vi behöver längre matcher i Sverige, fighters som Peter Semo behöver matcher med många ronder för att verkligen få jobba med sina ringstyrkor, det är endast så vi kommer att utveckla sporten på Svensk mark. Det var en spännande match och båda fighters visade god kamp samt segervilja.

semo match 1x1

Peter Semo jobbade hårt för att komma inside.

I match tre så hade vi obesegrade Redouane Kaya som sökte den fjärde segern i sitt perfekta record på 3-0-0. Motståndet, Ryan Peleguer, var en fysad spanjor som matchats bra sedan sin debut i 2012. Kaya tog kommandot direkt i matchen och det stod helt klart att Peleguer inte var beredd på snabbheten som Kaya hade att komma med. Redouane som är fysiskt väldigt stark och har väldigt kvicka händer jobbade effektivt och enkelt till att börja med i rond ett. I de följande ronderna höjde han tempot rejält och Peleguer såg konfunderad ut och hittade inte in på Kaya. Redouane hade tillfällen att avsluta Peleguer, men i vissa situationer så hängde inte fötterna med i händernas snabbhet och slagen blev inte så hårda som de borde varit. En klar och fin poängseger för Redouane Kaya. Under sändningen så berättade jag att Kaya blivit slagen av Karzan Salim två gånger som amatör när det i själva fallet var Kaya som vunnit över Salim i de matcherna, 3-0 i ena och 2-1 i andra. Fel av mig och jag bättrar mig till framtida sändningar.

red mat 2x2

Redouane Kaya tog vinst fyra i sin prokarriär.

Match fyra var efterlängtad av fansen. Akilles Adnan, som hade ett oerhört stort stöd i lokalen, äntrade scenen med stort hallå och en stor förväntan. Adnan, som varit inaktiv större delen av 2013, öppnade bra och gick in med en lång och fin jabb för att störa ut sin motståndare Artem Karasev och hitta in med kroppslag och upercuts mot ansiktet. Karasev, som bara är 21 år gammal fick ta emot mycket slag under deras fyrarondare, men trots detta så hade han ett riktigt krigarhjärta, och det kom hela tiden tillbaka någonting från den unge letten. Akilles boxades fint men man kunde se att han stördes av att konditionen inte var som den borde vara. Trots detta och med endast tre veckors förberedelse inför matchen så gjorde han en riktigt fin match. Det som inte var lika bra var att han släppte garden i närkamperna vilket gav Karasev chansen att kontra med korta krockar och upercuts. I sista ronden fick Karasev in en bra träff med sin höger och Akilles Adnan såg, för en stund, skakad ut. Det var här rutinen spelade i Akilles händer. Karasev gick in för att avsluta men blev för vild och Adnan kunde få de där nödvändiga sekunderna att hämta sig på med instinktiva förflyttningar, ”bobbing and weaving” som jänkarna säger. En fin uppvisning av Adnan som avslutade starkt och kunde ta hem segern. 7-1-1 i recordet för Akilles Adnan.

akil mat 3x3

Akilles Adnan jobbade hårt trots kort träningsperiod.

Match fem var också rätt efterlängtad av fansen. Speciellt den kvinnliga delen. Benjamin ”Benja” Kalinovic fick ett stort mottagande av publiken och såg ut att trivas stort på vägen till ringhörnan. Motståndaren, Sergejs Malcevs, nio vinster och endast 3 förluster kom ut trevande och båda fighters hade en försiktig start på matchen. I slutet på första så ökade Benja tempot och fick in ett slag på toppen av Malcevs tinning vilket skickade honom mot kanvasen. Märkbart skakad så kämpade sig Malcevs upp och tog räkningen stående. Malcevs var en tuff kund och gav sig direkt in i fighten igen. I rond två så gick Benja ut hårt och Malcevs hade svårt att värja sig. Southpawn från Västerås tog för sig och efter ännu en räkning kastade Malcevs hörna in handuken. Teknisk knockout, TKO, för Benjamin Kalinovic och ännu en seger i hans perfekta record, 8-0-0.

Benja mat 1x1

Sekunderna innan Malcevs smakar canvas för andra gången.

Match sex, huvudmatchen, stod mellan världsmästarinnan Mikaela ”Destiny” Laurén och Rita Kenessey från Ungern. Laurén hade stort stöd på hemmaplan och jag hoppade högt när hennes hejarklack satte igång att heja, de stod alldeles bakom mig, jag kan säga att ljudnivån var enorm. Mikaela Laurén hade lovat att leverera en knockout, KO, mot Kenessey och hon satte igång att arbeta direkt på det löftet när gonggongen gick för första. Laurén har en väldigt effektiv jabb och Kenessey kunde inte göra mycket för att undvika den eller hennes följande raka höger. Kvalitén på Rita Kenesseys boxning var tyvärr inte hög, även om hon är en fighter så var det många mil mellan hennes och Mikaela Lauréns boxning. Detta är ett problem för damboxningen då det finns få som är i samma kvalité som Laurén. De bästa boxarna boxas 10 rondare eller uppåt, och så länge det är stopp för dessa typen av matcher i Sverige så kommer det bli sådana här ”mismatches”. Laurén höll sitt löfte, delvis, och levererade en TKO i rond två. Efter en intensiv slagserie mot kroppen och huvudet så gick domaren in och bröt matchen. Mikaela Laurén ökar sin segerstatistik till 20 vinster!

mikaela mat 1x1

Mikaela Laurén ger Rita Kenessey en boxningslektion.

I kort så var galan var en succé, det var högt tryck på publiken och nästan 900 människor såg sändningarna på webb-tv. Programmet hade en bra varvning mellan dansuppträdanden, musikframträdanden och boxning. Helheten bådar gott för de framtida galor som kommer. Konceptet som existerar i Club Fights är oerhört bra och det är min tro att detta kan växa till någonting riktigt stort för boxningssverige och framförallt lyfta idrottssverige i helhet. 2-0 i segerstatistiken för Club Fights!

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer