Nyhet

Skandinaviskt superderby

Den 18 januari 2014 väntar ett skandinaviskt superderby i boxning på Nordic Fight Night när den danske stjärnan Rudy Markussen, 36, möter svenske Erik Skoglund. På spel står den lätta tungviktstiteln, EU-bältet, som Skoglund innehar.

Markussen har enorm rutin och har bland annat gått en titelmatch mot tyske legendaren Sven Ottke, en match han förlorade på poäng. Hans record är 38 vinster (28 knockouts) och tre förluster.

Och TV10 sänder supermötet.

— Markussen är, och har väl framför allt varit, en väldigt bra boxare och har fortfarande ett bra record. Så det är klart att det inte är någon dålig kille. Men det är så det ska vara på den här nivån. Han kallas för ”hardhitter” och har kapacitet att sänka vem som helst med sin höger. Mitt jobb är att se till att den inte träffar. Jag tror att jag har vad som krävs för att klara av det, säger Erik Skoglund till TV10.

–- Rudy kan vara lite ringrostig efter ett år borta från ringen kan man hoppas, men med så mycket rutin i bagaget så blir det ändå en tuff uppgift, säger Skoglund.

Att fightas i Fredrikshamn inför Markussens hemmapublik är dock inget problem för Skoglund.

-– Det gjorde jag ju senast med Lolenga Mock också och det gick ju bra, även om Mock inte är en lika stor stjärna i Danmark. Det kommer verkligen att kännas att man är på bortaplan. Jag hoppas att på få dit lite trogna supporters, så att inte bara danskarna hörs. Men det kan vara rätt skönt att vara underdog.

Skoglund förbereder sig i Berlin inför toppmötet.

– Det är mycket träning. Just nu är jag på träningsläger i Berlin och kör mycket fysik. Lätt sparring nästa vecka, sedan kommer jag hem några dagar över jul, och sedan tillbaks ner. Blir dessvärre inget julknäck, jag går på diet.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer