Nyhet

Boxning: Otto Wallin ger tillbaka!

I torsdags så åkte boxningsproffset Otto Wallin upp till Härnösand i Västernorrland för att hålla i en träning på Öbacka Boxningsklubb. Wallin, som nu boxas för Tyska Sauerland, åkte med en vilja att ge tillbaka till sporten som fostrat honom i så många år.

Med sig hade han en av eliten i svensk amatörboxning, Rocco Wadell med tränare, som hjälpte honom att bedriva en rolig, fundamental och inspirerande träning. Wallin coachade i hörnan och Wadell ställde upp med agera sparringpartner åt ALLA i klubblokalen. En dag som säkert kommer leva i minnet på alla inblandade.

Jag fick tag I Otto Wallin och pratade lite med honom om hans tankar om sporten boxning, ungdomarna han tränade och statusen han innehar nu som proffs.

Varifrån kom idén och viljan att ge tillbaka till boxningen genom att besöka en amatörboxningsklubb?

Det är kul att komma ut och träffa ungdomarna. Jag var själv i deras skor för några år sedan. Lyckas jag inspirera någon är jag nöjd.

Hur var känslan att gå in och dela med dig till dina fans? Att möta dem ansikte mot ansikte så att säga?

Det var riktigt roligt. Det är kul att få uppskattning för det man gör och jag vill visa ungdomarna att inget är omöjligt och om man kämpar riktigt hårt så finns alla chanser att ta sig långt.

Otto på Öbacka BK 1

Wallin övervakar sparringen på Öbacka BK

När du växte upp, hade du själv någon förebild inom boxningen?

Jag har många förebilder men störst är Muhammad Ali. Både för det han gjorde i ringen men även för den människa han är och hur han står upp för det han tror på. Det är en levande legend.

Vad är det viktigaste han lärde dig?

Att köra mitt eget race och det jag tror på. Allt är möjligt.

Som boxare är det viktigt att besitta många tekniska färdigheter. Finns det drag som är viktigt att besitta, enligt dig?

Boxning handlar om att träffa och inte bli träffad. Det gäller att aldrig ta något för givet. När det kommer till bra boxare och de bästa så tycker jag att det många gånger är försvaret som är skillnaden. De bra boxarna har ofta en vass offensiv men kan brista i försvaret. Kollar man på de bästa så har de båda delar. Ali, Tyson, Floyd Mayweather, Andre Ward och Vassyl Lomachenko är utmärkta exempel på detta.

Otto på Öbacka 2

Wallin delar med sig av boxningsfilosofi

Var det första gången du besökte Öbacka Boxningsklubb?

Ja det var första gången. Det var kul att se så många på träningen och den bra stämningen som råder där!

Vad tyckte du om klubben och dess boxare?

Det viktigaste är att ha roligt och det såg ut som att boxarna hade det. Intressant klubb som har mycket roligt framför sig. Om alla kan fortsätta samarbeta så har varenda boxare alla möjligheter att bli något riktigt bra.

Vad tycker du, enligt din erfarenhet, att boxningen ger utövaren?

Boxningen skänker trygghet och självkänsla. Den bidrar också till att man får en bättre respekt och förståelse för andra människor.

Du fick skriva lite autografer och ta en mängd foton. Hur kändes det?

Det är kul. Som sagt, kan jag inspirera någon annan och glädja den personen är jag nöjd.

Vad tar du med dig, som personlig lärdom, från detta mötet?

Det var riktigt skoj att hälsa på och jag hoppas att jag kan göra det snart igen. Vill också passa på att tacka Glenn och Rocco Wadell som bidrog stort till att det blev ett lyckat besök.

Otto på ÖBK 3

En klubb som var glad efter mötet med Otto Wallin

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer