Nyhet

Thaiboxaren Johan Herö lägger handskarna på hyllan

Svenske thaiboxaren från Halmstad Johan Herö lägger handskarna på hyllan på obestämd tid. När och om han kommer tillbaka vet han inte. ”Jag Känner inte att jag kan lägga ner den tiden jag vill för att kunna tävla på absolut högsta nivån”, säger Herö är anledningen.

Herö blev svensk mästare 2013 och var det även 2011. 2011 tog han hem den nordiska titeln. Samt att det blev ett brons på VM i St: Petersburg 2012.

Så här skriver Johan Herö om beslutet att lägga handskarna på hyllan:

Många vet redan om det men känner att det är dags att göra det helt officiellt.

Jag har bestämt mig för att lägga tävlingshandskarna på is på obestämd tid. När eller om jag kommer att tävla igen vet jag inte. Jag tar det som det kommer helt enkelt.

Känner inte att jag kan lägga ner den tiden jag vill för att kunna tävla på absolut högsta nivå. För att nå högre än jag gjort idag handlar det om stenhård fokus, engagemang, mycket tid och inre motivation. Det handlar också mycket om att jag har andra saker på gång som tar upp mycket tid och som jag prioriterar före thaiboxningen. Mycket tid läggs på mitt företag och även en hel del uppdrag på Halmstad högskola.

Jag älskar fortfarande thaiboxningen men har gått ner till ca 2-3 pass thai i veckan (+4 styrkepass) men bara för att det är kul och för att hjälpa fighters på klubben. Jag kommer även vara lite mer involverad som tränare och framförallt för fysträningen.

Nu ska jag titta på Breaking Bad samtidigt som jag äter chokladbollar. Detta ska jag göra helt utan dåligt samvete inför en kommande SM-invägning. Ganska skönt faktiskt. Vi ses på gymmet!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer