Nyhet

Olof Petterson vill avsluta tävlingskarriären med ett VM-guld

Fightermag.se fick en pratstund med Olof Petterson inför VM i Kickboxning.

Igår åkte du och övriga medlemmar av den svenska landslagstruppen till Turkiet för att tävla på VM. Du har en lång tävlingskarriär bakom dig och har tagit både SM guld och EM brons, blir det här ditt sista stora mästerskap?

— Ja, det blir mitt sista mästerskap. Det var väl tanken redan förra året. Men då jag ändrat träningsupplägg inför EM 2012 och det gav väldigt bra resultat kunde inte låta bli att se hur långt jag kunde nå om jag körde samma upplägg en helt år innan.

Vad har du för målsättning?

— Målet är att vinna. Jag har bättre saker för mig än att göra det här halvdant. Det finns inget annat än att jag ska stå högst upp på pallen.

Vad händer efter tävlingskarriären?

— Det finns mycket att syssla med i livet annat än kampsport och det finns nya utmaningar på gång. Först tänkte jag ta mig an göteborgsvarvet nästa år och se hur det går. Sen får vi se vad som händer.

På EM förra året tog du Sveriges enda medalj i light contact, hur många medaljer tar Sverige på detta mästerskap och vilka är de stora medaljhoppen?

— Det är alltid svårt att sia om medaljer. Det är mycket som ska stämma för att man ska lyckas, även för de som är riktigt rutinerade. Jag tror på alla och vi är ett starkt lag. Min gissning är att vi kommer hem med minst 3 medaljer men vilka som tar dem låter jag vara osagt.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer