Nyhet

Boxning: Sveriges senaste proffstillskott, Karzan Salim!

Den 14 december så ska Karzan Salim lämna amatörlivet för proffsscenen. Fick en liten stund med Karzan där han svarade på lite frågor om sitt “nya” liv, förhoppningar för framtiden och vems mat som är godast efter match.

Du ska den 14 december ta steget från amatör till proffs, vad fick dig att ta det steget?

Jag tyckte det var dags, har varit med ett par år nu som amatör. Och sen har jag märkt hur proffsboxningen blivit större i Sverige.

Hur känns det?

Det känns bra. Känner mig stark.

Hur har folk runt omkring dig reagerat på att du ska bli proffs?

Mycket snack, dom har väntat länge på det här.

Vad är dina förhoppningar och förväntningar inför Club Fights i Göta källare?

Som sagt det är min första match så allt jag har i tankarna är att göra en bra fight, vinna matchen. Ska mjuka upp publiken för de nästkommande fighterna. Mig ska dom inte glömma!

Du har tränat mycket med världsmästarinnan Mikaela Laurén. Vad har det betytt för dig?

Det har betytt mycket. En stark tjej som tränar mycket och det ger mig erfarenhet där jag får mycket mer energi att träna och uppnå mina mål. Många gånger tänker jag ”Hur orkar hon med allt!”. Fullt schema varje dag nästan. Men roligt och ha henne i samma lokal.

Har du fått några sponsorer än eller har du ett ”vanligt” jobb också?

Har ett vanligt jobb där jag är livsmedelsansvarig i en butik. Jobbar sex dagar i veckan och är just nu min egen sponsor.

Vad är dina bästa minnen från amatörtiden och vad kommer du att sakna tror du?

Bästa minnen och det jag kommer sakna mest är alla resor jag har gjort med klubben Bk Örnen och Stockholms laget. Man reste tillsammans hade roligt och hejade på varandra. Man kände sig som en stor familj. Men Bk Örnen har alltid varit en del av mig och kommer alltid vara det, speciellt bastuklubben som grundades av mig och Yesaya Mwakisopile, så minnen från örnen glömmer jag aldrig.

Såg dig boxas i Mattias Minne under SM-kvalen 2013. Din stil var väldigt aktiv och du hade mycket driv. Hur ser du själv på din boxning? I vilken situation trivs du bäst i ringen?

Jag tycker om min boxning, det är få som har samma stil. Det är en stil där man behöver psyke och mod, kliva in ringen och våga ta mitten och inte släppa det. Som sagt jag trivs med hålla mitten av ringen och få motståndare och backa.

Vem eller vilka är dina tränare?

Lasse Svensson som är en gammal rektor till mig i låg och mellanstadiet. Vi har varit väldigt nära, då han fick mig börja med boxningen och han har stött mig med alla mina framgångar inom boxningen och utanför. Och jag har just nu Stefan Fernström som har varit med och hjälpt mig att kliva över från amatör till proffs. Och han är med mig vid min sida och hjälper mig med morgon träningar ihop med Akilles Adnan och Mikaela Laurén. Med det här så tackar jag Lasse Svensson och Stefan Fernström ni är grymma!

Den viktiga frågan som alla undrar är, efter invägning och match, vilken mat du helst äter?

En gammal klassiker där många tycker samma. Det är mammas mat!

För er som undrar om bastuklubben så är det en tradition där alla boxare efter träningarna på BK Örnen möts i bastun och pratar och kopplar av tillsammans. Det är unga och gamla. Veteranboxare, tränare, matchboxare och diplomboxare. En fin brygga mellan generationerna.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer