Nyhet

Omid Azad inför SW-SM: ”Om jag hade fått hade jag gärna kört med dräkt…”

Med några dagar kvar till årets SM i submission wrestling är tävlingsförberedelserna i slutskedet. Vi har fått en pratstund med grapplern Omid Azad, som i uppladdningen för SM tog hem guldmedaljen i brunbältesklassen (-76kg) på Swedish Open BJJ för andra året i rad. Hur har förberedelserna sett ut inför SM? – Jag blev ju farsa …

Hur har förberedelserna sett ut inför SM?

– Jag blev ju farsa förra hösten och det har inte varit lätt och träna hårt och samtidigt vara den pappan jag vill vara. Alla som är förälder vet att de första åren betyder många sömnlösa nätter och stor viktökning. Jag har haft en bra dos av båda. Sover i genomsnitt 3-5h per natt och har gått upp ca 8kg sen jag blev farsa. Har ändå hållit igång med minst 3pass under lågsäsong och 4-5pass under sommarn och nu på hösten 5-9 pass i veckan.

Jag har fått ställa om inför SM i sw på bara två veckor. Innan var det bara BJJ-träning. Om jag hade fått hade jag gärna kört med dräkt, med det får man inte enligt FILA. Är inte stor beundrare av reglerna. Men en SW-tävling är ungefär detsamma, bara detaljer skiljer dem åt. Så länge det är en bra arrangör och hyfsade domare så spelare det egentligen mindre roll. Kan ju inte låta någon annan hämta guldet bara för att jag inte tycker om reglerna, visst?!!

Hur skulle du summera ditt 2013 så här långt?

– Det gick ju rätt bra på Swedish Open. Gjorde om förra årets bragd, guld i -76 adult, brunbälten. Men för första gången hade jag svårt och fixa vikten. Jag som brukar ligga så många kilo under. Alla dessa bakelser och långkok har efter alla dessa år börjat ta ut sin rätt.

Sedan i september månad så har jag legat i hårdträning med ca 8pass i v.: 1gym, 2boxpass och 5-6 bjjpass. Nu är jag på gränsen till övertränad. Dras med några skador och längtar tills jag bara kan gå in och kötta igenom alla motståndare. Jag har ju alltid jagat mycket lås, mitt motto: folk minns bara låsen! Verkar ha tappat betydelse nu när man är farsa. Nu vill jag hellre bara vinna.

Därför har jag iår försökt tänka extra mycket på att ta poäng och på träning jaga poäng. Samt inte förlora poäng. Även fördelar har jag räknat in. Många som velat mjukrulla har nog undvikit eller blivit irriterade på mig för att jag hela hösten på flera av mina pass/v kört som om det vore tävling, hårt men ändå kontrollerat. Tack ni som stått ut med mig men utan er så hade förberedelserna inte varit hälften så bra!

Sparringen på Hilti i Årstaberg är helt vansinnig! Vi har mer än 35 pass i veckan! Mixen med allt från mammagrupper – bjjpass gör träningen på Hilti helt otrolig. Kul och vara en del av detta.

Hur kommer tiden efter SM att se ut – vad ser du fram emot mest till nästa år?

– Nästa år ska jag bli flerbarnsfar, men innan dess så hinner jag nog med flera tävlingar på våren, kanske Köpenhamn och Nordic Open i mars och säkert flera tävlingar i april. kanske Stockholm Open mfl.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer