Nyhet

Jon Jones tycker inte en rematch mot Alexander Gustafsson verkar vara vettig

En returmatch mellan Jon Jones och Alexander Gustafsson har blivit utlovad om bägge vinner sina kommande matcher. Men Jon Jones tycker inte att en returmatch om titeln vid eventuell vinst av Gustafsson mot Jimi Manuwa, som inte är ens rankad topp 10, är vettig. Han tycker Gustafssson ska bevisa mer.

Jones sade i en intervju på MMAJunkie att han är öppen att möta någon annan i divisionen och att det finns andra än Gustafsson såsom Phil Davis och Daniel Cormier.

Jones känner att Gustafsson skulle behöva åstadkomma mer än att bara besegra en orankad motståndare i Manuwa (14-0-0) för att förtjäna en en match till på bältet.

–Jag tror att UFC verkligen vill se en returmatch mellan mig och Alexander Gustafsson, och de gav honom verkligen en riktigt enkel väg tillbaka till titeln, sade Jones. Utan att vara respektlös mot Jimi är Jimi inte en topp 10 fighter, så jag kan inte förstå hur du ska möta en kille inte är i topp 10 för att få ytterligare en titelmatch. Det är inte vettigt.

Jones har siktet på att inom en 2 års period gå upp till tungvikt och stanna där permanent och han har siktet inställt på en superfight mot regerande tungviktsmästaren Cain Velasquez.

— Jag funderar på att ta en superkamp förr eller senare, inom det närmaste året, sade han. Jag har verkligen tänkt på en match mot Cain Velasquez. Jag tror att det skulle vara stor för sporten. Han är definitivt den tuffaste killen i divisionen, och han är inte så stor, så jag tror det skulle vara en riktigt underhållande match. Så bli inte förvånad om du ser att förr eller senare.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer