Nyhet

Rapport och intervju med Usama ”Uzi” Aziz från invägningen för Superior Challenge 9

Ikväll gjordes invägningen inför Superior Challenge 9. Fightermag.se var på plats på Nordstan i Göteborg och tog pulsen på en av huvudpersonerna på galan, Usama Aziz.

På en stor scen uppbyggd av svarta boxar ställde lördagens fighters upp framför en publik på drygt hundra personer. Alla klarade vikten, och de flesta staredowns gick lugnt till, med undantag för Matti Mäkelä och Matteo Minonzio som fick separeras av funktionärer då de blev lite väl närgångna. Publiken var entusiastisk och arrangemanget proffsigt.

Simon Sköld, en fighter känd från SVT-Serien ”Slå han på käften” saknades dock från invägningen. Direkt efteråt ville Superior Challenges VD, Babak Aghavali, inte svara på varför.
-Vi kommer att gå ut med en pressrelease senare ikväll, ni får vänta tills då, sade han.

Sista skottet för ”Uzi”
När invägningarna avslutats ställer sig Usama Aziz bakom scenen för att göra intervjuer. Den 41 årige fightern ser avgjort mindre ut backstage än i strålkastarljuset på scenen. Utmärglad efter sin matchbantning. Matchen imorgon kommer att vara hans sista.

– Oavsett hur det går så är det slut efter den här matchen. Jag är 41 år gammal. Målet var att bli bäst, och jag har tävlat på högsta nivån länge. Men nu måste jag lägga 2-3 gånger så mycket tid på rehab och rörlighet som jag behövde göra förut.

Usama berättar att han är inställd på att gå hela matchtiden. Han vill gärna att matchen ska vinnas med avslut, men vill inte riskera att tappa det fokus som han byggt upp genom sin träning. Träningen i sig har varit lite annorlunda den här gången. SVTs serie ”Slå Han På Käften” har följt Usama genom förberedelserna.

– Det har inte påverkat mig. Jag kör alltid intervjuer och sådant ändå, men det ska bli roligt att ha och kunna se tillbaka på framöver.

Sin strategi vill Usama inte avslöja. Inte heller hur han tror att matchen kommer sluta.

– Alla blir sura när man avslöjar slutet på en bra film, så jag säger väl likadant. Stay tuned.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer