Nyhet

Boxning: Clubfights, Svensk proffsboxning förs tillbaka till gemene man!

1952 var det stor uppståndelse i Eriksdalshallen i Stockholm. Landskampen mellan Sverige och Danmark hade lockat en stor publik och stämningen var hög. Nu, 61 år senare, så har den vanlige svensken återigen chansen att se proffsboxning där den hör hemma. På Göta Källare, mitt i huvudstaden!

Det har varit en lång väg tillbaka för svensk proffsboxning men sedan förbudet hävdes, den 1 januari 2007, så har svenska arrangörer och promotors kämpat för att få tillbaka sporten i det svenska vardagsrummet och den svenska soffan. Det har varit många fina galor i större arenor och flera i mindre lokaler.

10 november 2012 så arrangerades Club Fights, ett nyskapande event som förde in boxningen bland de svenskar som inte är boxare, rör sig i boxningskretsar eller har kontakter med boxningen i vardagen. Den vanlige svensken. Arrangemanget togs på initiativ av Mikaela Laurén, som är tvåfaldig världsmästarinna i weltervikt och fd världsmästarinna i mellanvikt, boxningscoacherna och entreprenörerna Stefan Fernström, Vido Ratkovic samt Carlos Echegaray. Det blev en succé med fullt hus och många bra matcher!

Nu ett år senare så är konceptet tillbaka och målet är nu att göra det till en del av Stockholms idrotts och utescen. Detta görs genom att Clubfights kommer att arrangeras kontinuerligt där svensken kan gå och se proffsboxning en gång varannan månad. Detta är ett väldigt bra initiativ av Clubfights-gruppen, och det kommer att innebära att svenska proffsboxare kommer att få en naturlig ”aveny” i karriären och slipper åka utomlands för att boxas eller vänta på att det arrangeras galor i Sverige, som hittills är få varje år.

Skillnaden mellan vanliga galor och Clubfights är att atmosfären är mycket mer påtaglig här. Publiken står alldeles nära ringen och ser bra, känner värmen från ringstrålkastarna, hör andningen och kan uppfatta detaljerna. Precis så som sport ska avnjutas!

De som är klara för match är:

Mikaela ”Destiny” Laurén 19-3-1 (7 KO), Lätt mellanvikt, 6 x 2 minuter.

Benjamin ”Benja” Kalinovic 7-0-0 (2 KO) Lätt mellanvikt, 4 x 3 minuter.

Akilles Adnan 6-1-1 /2 KO) Lätt mellanvikt, 4 x 3 minuter.

Peter ”Boyz Boyz” Semo 19-6-1 (14 KO) Weltervikt, 4 x 3 minuter.

Karzam Salim 0-0-0 Lätt weltervikt, 4 x 3 minuter. (Debut)

Redouane Kaya 3-0-0 Lättvikt, 4 x 3 minuter.

Biljetter kan ni köpa här!

Här får ni ett smaktest på atmosfären för ett år sedan. Jag var där, det var elektriskt!

Om ni vill se hur det var i Eriksdalshallen 1952, så tittar ni här. Även då en elektrisk stämning!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer