Nyhet

Karatens framtid finns i Fagersta

Den 7-10:e november avgörs VM i karate för kadetter och juniorer (WKF) i Guadalajara, Spanien. Sveriges Sam Biranvand från Fagersta tävlar i disciplinen kata, i klassen U 21. I september tog han motsvarande VM-guld inom stilgrenen Shotokan. Nu möter han bredare konkurrens på det stora VM där unga karatekas, oavsett stil, från hela världen samlas. Kan han upprepa sin bragd i detta större format?

Vi tog pulsen på honom veckan innan mästerskapen och så här säger han själv:

— Formen inför VM känns väldigt bra, den har bara blivit bättre och bättre ju längre säsongen gått, vilket känns riktigt kul.

Hur laddar du inför en större tävling som den här?

— Min uppladdning inför tävlingen har gått riktigt bra. Detta blir mitt första stora VM och förberedelsen har sett lite annorlunda ut mot andra tävlingar. Jag har lagt om träningen och slipat på mycket smådetaljer och framförallt har jag stärkt den mentala biten och känner mig helt redo för att tävla. Formen har bara blivit bättre och bättre ju längre säsongen gått, vilket känns riktigt kul.

Vad tror du om dina chanser?

— Jag vet vilken kapacitet jag har och om jag presterar så bra som jag har gjort på träning ska det gå bra. Det finns dock väldigt många duktiga och jag är medveten om att det kommer vara riktigt tufft.

Azem Barakovic, förbundskapten för katalandslaget:

— Vi åkte varannan vecka och tävlade för finslipa formen och det gav resultat. Utvecklingen har gått åt rätt håll och jag är väldigt nöjd med det hårda jobbet. Det ska bli roligt att se hur det går på VM, med en bra dag kan allt hända.

Info om mästerskapet.

Fighterpodden avsnitt 69: Karantänspodden

Kommentarer