Nyhet

Viktor Bull – fightern från Malmö med sikte mot framtiden

Den 7-10 november avgörs VM i Karate för kadetter och juniorer (WKF) i Guadalajara, Spanien. Här finns alla unga talanger på plats och kämpar om en fortsatt framtid inom eliten.

Sveriges Victor Bull tävlar i disciplinen kumite (fighting), i klassen U 21 (under 21). Han tävlade första gången som fjortonåring, redan 4 år senare är han en del av VM-truppen. Men meriter är inget han bryr mig om: ”Det förflutna är långt borta och framtiden är nära.” säger Victor.

Hur känns uppladdningen inför VM?

— Det känns toppen! Jag aldrig varit i bättre form tidigare och känner att jag har laddat upp inför VM så bra som möjligt efter mina egna förutsättningar. Jag jobbar mycket med mentalt fokus och håller mig alert dagligen så att jag vet vad som komma skall de närmsta dagarna. Veckan innan har truppen tränat med delar av Turkiska landslaget i Istanbul för att optimera uppladdningen inför VM.

Vad tror du om dina chanser?

— Jag satsar alltid på det största priset. Jag tror att det är nyckeln till framgång under matcherna. Sedan diskuterar jag aldrig ”chanser” utan ser till att visa vad jag kan på mattan istället.”

Hur kombinerar du ditt elitsatsande med dina studier och socialt umgänge?

— Jag läser just nu tredje året på Malmö Idrottsgymnasium med Anders Håkansson (Förbundskapen för Kumite-
landslaget) som karate- och fystränare på skolan, samt så tränar jag på klubben i Malmö. Idrottsgymnasiet ger möjligheter att träna så mycket som man själva vill och man får tillgång till all sorts utrustning och idrottsspecifika tester som krävs. Socialt umgänge, partners och kompisar kan bli extremt lidande, men det är ett nödvändigt ont om man vill satsa på sin idrott.

Mer info om mästerskapet.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer