Nyhet

SM i SW blir av – med FILA-regler

Årets arrangör av SM i submission wrestling, Frontier MMA, meddelar att domarkrisen nu är över och att SM kommer att bli av. Mästerskapet blir det sista någonsin med FILA-regler. Nedan kan du läsa mer om vad detta innebär för den kommande tävlingen. Domarkrisen inför årets SM i submission wrestling är över. Efter fjolårets SM …

Domarkrisen inför årets SM i submission wrestling är över. Efter fjolårets SM i submission wrestling, där det enligt SSWF förekom en del olämpligt och osportsligt uppträdande mot just mästerskapets domare (läs mer om det nedan), var intresset för att döma på årets SM mycket svalt.

För bara någon vecka sedan fanns endast 2 anmälda domare till tävlingen, vilket inte skulle räcka för att anordna ett svenskt mästerskap. Frontier MMA som arrangerar SM meddelade dock under tisdagen att nu 6-7 stycken utbildade FILA-domare valt att ställa upp och döma på tävlingen den 30 november.

Det svenska mästerskapet blir den sista tävlingen någonsin i Sverige med FILA-regler. Arbetet med att ansluta förbundet till organisationen ADCC har påbörjats och en ADCC-domarutbildning planeras till det första kvartalet år 2014. SSWF önskar stort intresse och många deltagare under denna kommande utbildning.

Registreringen för årets SM kommer att öppnas inom kort. Läs mer här på www.swsm.se

Arkiv: ”Olämpligt uppträdande mot domare” publicerad 2012-05-01 av SSWF.
Att en idrott har en utbildad och duktig domarkår är a och o för att det ska anordnas tävlingar runt om i Sverige. Det ska vara roligt att tävla inom Submission Wrestling/Grappling och det ska även vara roligt att döma vare sig man är mattdomare eller poängdomare. Olämpligt uppträdande mot domare från tävlande, coach eller supportar till en tävlande kommer resultera i att både den tävlande och/eller förningen där den tävlande är medlem riskerar att straffas. Med tydliga regler för att bemöta eventuella incidenter hoppas förbundet att alla domare ska känna sig trygga i sitt dömande. Alla är vi mänskliga och kan göra misstag och det gäller även domarkåren.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer