Nyhet

Boxning: Magomed Abdusalamov svårt skadad efter gårdagens match!

Magomed Abdusalamov var igår obesegrad med 18-0-0 och mötte då obesegrade Mike Perez 19-0-0 i en fullspäckad tungviktsfight i Madison Square Garden, New York. Matchen var i 10 ronder och den gick hela vägen, tyvärr med en skadad Magomed Abdusalamov som nu är försatt i koma.

Mike Perez, ursprungligen från Kuba men nu boxandes från Cork, Irland, gick ut hårt för att pressa den långsammare Abdusalamov. Magomed kämpade bra, även om att han såg skakad ut emellanåt, och det var en riktigt tuff fight med mycket aktion. I slutet på matchen var Abdusalamovs ansikte synbart trasigt och det såg ut som om både hans näsa och okben var av när matchen var slut.

Perez vann tillslut på poängen 97-92, 97-92 och 95-94.

Efter matchen klagade Abdusalamov på illamående och huvudvärk och enligt tidiga läkarrapporter så har han ett brutet näsben samt en bruten hand. Allvarligare är att han har fått en liten blodpropp på hjärnan och läkarna var tvungna att försätta honom i medicinsk koma för att undvika skador på hjärnan.

Under matchens gång så var det stor debatt i Abdusalamov hörna angående hans ytliga skador då Magomed frågade om dem upprepande gånger. På det sociala forumet Twitter så ifrågasätts Abdusalamovs hörnas beslut att inte stoppa matchen tidigare.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer