Nyhet

Ilir Latifi: ”Jag ser fram emot en eventuell match i UFC Sverige”

Ilir Latifi från Malmö och Rosengård befinner sig i USA just nu på träningsresa och han var med och sparrades med såväl Daniel Cormier och Cain Valasquez inför deras matcher på UFC.

Hur mår du just nu? Berätta om var du är och varför?

– Jag har precis kommit tillbaka efter en knäskada som jag fick i våras. Just nu är jag i USA i San Jose, Kalifornien och tränar med AKA (Amercian Kickboxing Academy).

Hur är det att träna med Carin Valasquez och Daniel Cormier?

– Det är väldigt kul och givande att vara här och träna med så många bra fighters på den höga nivån. Samt att ha varit med Cains och Cormiers förberedelser, som var otroligt bra och det fick man se i matcherna.

Det ryktas om att du ska gå match i början på nästa år, stämmer det?

– Jag kommer förmodligen gå match i början av nästa år, men inget är klart ännu om vart och mot vem. Jag ser även fram emot en eventuell match i UFC Sverige om det blir aktuellt.

Vad tyckte du om Alex match? Vem ansåg du vann den matchen?

– Jag var där och såg matchen live, det var en otroligt bra och jämn match… Alex var fantastisk, jag visste att han skulle göra en bra match. För jag visste att han hade alla vapen för att slå Jones. Jag tyckte Alex vann matchen och tog hem 3 av 5 ronder.

Vad har du tagit med dig från din senaste match?

– Min senaste match gick jag under tuffa omständigheter, det var på kort varsel och mycket vikt att tappa på kort tid. Men det är en upplevelse som bara gjort mig mer erfaren och starkare på alla sätt. Det jag försöker att göra nu är att ligga bra i planeringen med träningen, kosten och vikten.

Hur mycket sitter i kondition teknik och styrka? Och hur mycket sitter i huvudet?

– Med rätt förberedelser kommer du vara i bra fysisk och mental form inför för matchen.

Hur är livet utanför träningen?

– Den lilla tid man har över för annat utanför träningen, går till att umgås med familj och vänner.

Vad gillar du att göra?

– Nu i sommar har jag passat på att vara ute i Sveriges som har fantastisk vacker natur och jag har varit mycket vid havet.

När kommer du tillbaka till Sverige igen?

– Jag kommer hem till Sverige i slutet av november.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer