Nyhet

Sophia Nordenö tog guld på Combat Games: ”Känslan var amazing!”

Starka grapplern Sophia Nordenö från Hilti Fightcenter Uppsala, gjorde det som ingen svensk tidigare gjort. Hon tog guld på World Combat Games i gi-grappling. Finalen avgjordes mot ett polskt brunbälte. Sophias berättar mer om sina upplevelser från Combat Games här. Sophia Nordenös egna ord om finalmatchen som gjorde henne historisk: ”Sista matchen var mot ett …

Starka grapplern Sophia Nordenö från Hilti Fightcenter Uppsala, gjorde det som ingen svensk tidigare gjort. Hon tog guld på World Combat Games i gi-grappling. Finalen avgjordes mot ett polskt brunbälte. Sophias berättar mer om sina upplevelser från Combat Games här.

sophia580

Sophia Nordenös egna ord om finalmatchen som gjorde henne historisk:

Sista matchen var mot ett brunbälte från Polen. Jag fick veta att hon är stark och gärna jobbar från topp, så planen vara ner i guard och jobba lås direkt eller halvguard och svepa därifrån.

Vi eskorterades in och hälsade, och efter det tog det ca 10 sekunder innan jag gjorde ett försök att dra guard. Hon blockar och får tag i byxan men tack vare ett tag i hennes rygg lyckas jag komma ut till guard. Jag tar en overhook på hennes arm och greppar slaget på andra sidan. Hon gör ett passeringsförsök som tajtar till axellåset och när hon skall försvara slarvar hon med armen och jag kan ta triangel som sedan blir ett rakt armlås som hon klappar på efter ca 1 minuts matchtid.

Känslan… amazing! Hela tävlingen har varit sjukt stort och välarrangerat och känslan när de spelade upp nationalsången och visade highlights från matchen, obeskrivlig! Ett stort tack till alla på Hilti Fightcenter Uppsala som gjort det möjligt för mig att komma hit och prestera. utan eran sparring hade det aldrig gått!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer