Nyhet

Pannie Kianzad: ”Jag ska vara bland de bästa i världen”

Intervju med Pannie Kianzad från Helsingborg, som tog karriärens största seger mot meriterade Milana Dudieva på Pro FC 50 i onsdags.

Berätta om din vistelse i Ryssland.

– Detta var mitt första besök i Ryssland, otroligt spännande för det är ett land jag alltid har velat besöka sen jag började med kampsport. Man märkte direkt att själva mma var en stor grej i landet.

Hur kändes det i matchen?

Matchen i sig kändes på ett underligt sätt underbar kan man säga. Första gången på länge jag kan analysera en match och tycka att jag är väldigt nöjd med min striking, fotarbete och att jag kan verkligen se att jag har utvecklats på mitt markarbete.

Du tog en säker seger, beskriv vinsten!

– Jag visste att Milana var teknisk och erfaren på marken och att jag ”utgrapplande” henne till slut, bara det var en stor vinst för mig.

Det faktum att hon var 8-2 med vinst mot Graf som tävlat i UFC, vart placerar det dig i viktklassen?

– Med tanke på hennes record och att hon anses vara på UFC-nivå, får mig till stiga rejält i ranking internationellt, tror jag, och det var det jag ville. Jag vill komma utanför Sverige, Norden för att göra ett namn av mig själv och visa att jag ska vara bland de bästa i världen.

Vad tar du med dig från matchen?

– Det jag tar från matchen är att alltid hålla lugn som jag gjorde fastän jag hamnade i dåliga positioner och att njuta av att vara en bortafighter och att helt enkelt våga ta för sig.

Hur firade du vinsten?

– Många gånger firar man med att äta och dricka gott, men jag fick en sån otrolig hemkänsla bara efter tre dagar i Ryssland, så jag nästan bara vill omgärdas av familj och nära vänner.

Vad väntar härnäst?

– Jag hoppas på att få slåss igen tidigt 2014 och förhoppningsvis på en ännu större gala.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer