Nyhet

Tre matcher på Superior Challenge 9 med fulla MMA-regler

Superior Challenge 9 – Göteborg på Scandinavium den 23 november bjuder på tre matcher med internationella professionella MMA-regler. Det är i matcherna Sami Aziz vs Jens Pulver, David Bielkheden vs Besam Yosef och Diego Gonzalez vs Anton Kuivanen.

De stora skillnaderna mellan internationella professionella MMA-regler och Svenska professionella MMA-regler är att armbågar är tillåtna både stående och på marken, up-kicks är tillåtna från liggande position mot en stående motståndares huvud och det är endast 60 sekunder rondvila.
Vi fick precis svar från SMMAF angående internationella pro MMA-regler idag och när vi meddelade berörda parter så blev samtliga glada. Själv är jag emot armbågar på marken eftersom det lätt kan orsaka cuts och resultera i en vinst för en fighter som legat i underläge. Dessutom kan matcher avslutas abrupt. Stående är det mycket svårare att få in en armbåge och kräver att fightern verkligen kommer in på närdistans. Anledningen till att vi ansökte var för att våra atleter önskade det, berättar Babak Aghavali, VD för Superior Group International.
Superior Challenge 9 går den 23 november på Scandinavium.
Biljetter säljs via Ticnet.se

Fight Card Superior Challenge 9 – Gothenburg:

Sami ”Uzi” Aziz vs Jens ”Little Evil” Pulver
David Bielkheden vs Besam Yousef
Diego Gonzalez vs Anton Kuivanen
Domingos ”Cookie” Mestre vs Simeon ”The Grin” Thoresen
Yosef Ali Mohammad vs Marko ”Battery” Patteri
David Glasnovic vs Magnus Strandner
Åke Bergvall vs Emil Weber Meek
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer