Nyhet

Jennifer Österlin segrade i kickboxningsdebut

Jennifer Österlin, Europa- och Världsmästarinnan i thaiboxning, debuterade som kickboxare i lördags i Oslo, Norge PÅ Scandinavian Open mot meriterade norskan Julie Nordseth Oterholt och vann.

Berätta om matchen/matcherna!

– Matchen var bra, intensiv och fartfylld – precis som jag vill ha det. Hade helt suverän coachning och hjälp med både uppladdningen – som var ovanligt kort denna gång, och med uppvärmning av Björn Rhodin på West Coast Kickboxing.

Är du nöjd med din insats?

– Jag är väldigt nöjd med min insats. Målet var att få ut boxningen och få igång kombinationerna – och det tycker jag att jag lyckades med. En tanke med att ta denna match var också att få igång sparkarna och hitta ett annat slags game än det jag vanligtvis förlitar mig på.

Hur skiljde det sig att tävla i kick- kontra thaiboxning?

– Största skillnaden mellan en thaimatch och en kickboxningsmatch är såklart reglerna. Den delen av gamet där jag känner mig stark och säker (clinch, knän och armbågar) är inte tillåten i FC-regelverket. Sedan är det lite andra regulationer gällande kläderna, bland annat är det långbyxor som gäller – och man gör såklart ingen Wai Khru eller så innan utan matchen kommer igång mycket fortare.

Har du utvecklat sidor hos dig som du även kommer kunna ta fram i en thaimatch.

– Tanken med matchen var mycket som sagt att hitta ett annat game – att få igång lite av min fighting som kanske kommer i ”skymundan” i vanliga fall. Det känner jag att jag lyckades med – och detta kommer jag garanterat ha mycket glädje av i thaiboxningen!

Vad sa motståndaren efteråt?

– Ja, det var väl som vanligt… vi tackade varandra för en god match!

Vad blir ditt nästa steg?

– Nästa steg har jag inte tänkt ut än. Först blir det lite vila och återhämtning… sen hoppas jag på nya roliga utmaningar

Foto: Westcoast4

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer