Nyhet

Jonathan Svensson om sitt kontrakt med Team Alpha Male

Svenske Jonathan Svensson som tränar på Pancrase Gym erbjöds kontrakt med USA-baserade Team Alpha Male med fighters som Faber, Medes, Castillo. Han berättar för fightermag.se om avtalet som kan ge honom en skjuts i rätt riktining i sin karriär.

Jonathan Svensson är en av de mest lovande fighterserna i lättvikt i Sverige. Han har ett record på 4-1, enda förslusten kom mot hårtslående Guram Kutateladze.

Svensson valde att åka till Sakramento till Team Alpha Male för att få mer erfarenhet och träna med den yppersta eliten inom MMA i de lättare viktklasserna.

Svensken har fått mycket beröm från teamet för sitt sätt att köra på och det var också en av anledningen att han erbjöds kontrakt med dem. De såg en potential i honom.

Hur gick det till när du erbjöds kontrakt?

– Jag har varit där och tränat 2 gånger nu. De har sett att jag är driven och ser väl potential i mig så de erbjöd mig ett kontrakt.

Berätta om de som inte vet vad Team Alpha Male är!

– Team Alpha Male är troligtvis ett av, om inte det bästa lättviktsteamet i världen. Fighters som Faber, Chad Mendes, Joseph Benavidez, Danny Castillio och många andra duktiga tränar där.

Kommer du bosätta dig i USA nu?

– Jag kommer spendera mer tid i USA framöver. Jag kommer inte att flytta dit på heltid än i alla fall. Jag kommer fortfarande vara hemma till och från för att träna med mitt team på Pancrase.

Är du skadefri nu och har du någon match inbokad?

– Jag skadade knät i somras när jag var i USA. Så jag opererade det för fem veckor sedan och rehabar det nu. Så just nu är det fokus på att bli återställd, efter det kommer jag tävla på så mycket jag kan igen.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer