Nyhet

Rami Aziz inför The Zone FC 12 – Kamikaze: ”Jag läser lite japansk manga på dagen”

Rami Aziz är välbekant för Göteborgspubliken och går på lördag sin fjärde match på The Zone FC 12 – Kamikaze. Han är en multikampsportare som tävlar i thaiboxning, sanshou, submission wrestling och MMA.

Rami Aziz är välbekant för Göteborgspubliken och går på lördag sin fjärde match på The Zone FC 12 – Kamikaze. Han är en multikampsportare som tävlar i thaiboxning, sanshou, submission wrestling och MMA.

Vad har du för förväntningar inför lördagens match?

– Att vinna på en baseball choke eller highkick. Det hade vart grymt. Jag vill inte ta det till domslut. Det måste jag lära mig innan jag åker utomlands och fightas.

Hur har uppladdningen varit?

– Det har varit precis som tidigare. Jag har varit på mattan och gjort mitt jobb. Coach Joakim Engberg har varit till stor hjälp. Jag vet inte om jag hade haft samma disciplin om han inte fanns där för mig.

Berätta om hur det känns att fightas inför hemmapublik?

– Det är det bästa jag vet. Det ger mer mening i det. Man har vänner, familj och sina klubbkamrater här. Jag har både förlorat och vunnit på hemmaplan, så jag är rätt bekväm med att fightas här.

Är du orolig, spänd, nervös eller förväntansfull precis när du går in?

– En kombination av alla fyra. Mest förväntansfull.

Har du några rutiner på tävlingsdagen, vad?

– Jag läser lite japansk manga på dagen. Det blir även ovanligt många toalettbesök. Ofrivillig rutin.

Under själva matchen, kan du höra coachen och publiken?

– Ja, det gör jag. Jag hör alltid mina coacher, till och med tjejens röst när hon skriker ner från läktaren. Det beror självklart också på hur matchens situation är. Om jag är dödstrött och håller på att ta stryk så tror jag nog inte att jag hör lika bra som om jag är avslappnad i överläge.

Hur många kilo har du kvar?

– Jag har 6 kg kvar.

Hur tar du den sista vikten?

– Jag äter var 3:e timme. Det blir inte mycket kalorier alls. Rotfrukter, med lite fisk eller kyckling. Efter träningar slänger jag på lite kolhydrater som couscous eller potatis på det och dricker ca 7 liter vatten om dagen. Jordnötssmör har varit gott som mellanmål. Men jag har slutat med det nu sista veckan. Det blir lätt att man stoppar i sig för mycket av det. 18 timmar innan invägningen så slutar jag äta och dricka helt. Det som är kvar tar jag i ett varmt bad och i värsta fall i bastun.

Vad betyder mest, vinst eller en bra insats?

– Vinst med bra insats. Jag vill vinna. Det spelar ingen roll om jag gör en bra match och förlorar det sedan. För om 10 år är det fortfarande vinsten som räknas.

Varför ska folk komma och kolla på lördag?

– De kommer att få se bra MMA. Det är jag säker på!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer