Nyhet

August Wallén: ”Det är få gånger man känner sig så levande som när man tävlar.”

August Wallén går upp på The Zone FC 12 – Kamikaze på lördag. Han avslöjar i denna intervju att han är sjuk nervös inför matchen och att han hatar att förlora.

August Wallén går upp på The Zone FC 12 – Kamikaze på lördag. Han avslöjar i denna intervju att han är sjukt nervös inför matchen och att han hatar att förlora.

På lördag får vi se dig som main event på The Zone FC 12 – Kamikaze, berätta om dina tankar inför matchen!

– Det är blandade känslor. Det är väldigt kul att kunna gå match igen, det var inte roligt när det blev inställt sist på grund av ischias kan jag säga. Sedan har det varit en rätt tung period med mycket turbulens och mycket jobb så jag har inte riktigt kunnat fokusera. Sedan är det å ena sidan få gånger man känner sig så levande som när man tävlar å andra sidan är jag sjukt nervös och undrar allt som oftast vad jag håller på med.

Vad är det som får dig att undergå den hårda träningen och vad motiverar dig till att tävla?

– När jag skadade mig sist så sa jag att jag skulle stå i buren igen om det var humanly possible och nu är det det, så då är det ju bara att gå upp! Jag tycker att det är fruktansvärt roligt att träna, jag tränade hårt i många år innan jag började tävla så det är ett självändamål faktiskt. Sedan är det en väldigt skön känsla att vara i form, att vara i närheten av sin topp.

Har du kartlagt motståndaren och vad har du sett som du kan exploatera? Vad i så fall?

– Jag har ju sett hans match mot Martin Wojcik på senaste The Zone FC men då var han knäskadad. Han är stark och fysisk, väldigt rörlig med mycket fotarbete. Jag räknar med att det kommer sparkar och slag från alla olika vinklar. Jag får ta det som det kommer och se till att inte bränna ut mig.

Hur bra är du idag jämfört med när du fightades sist?

– Jag skulle säga att jag är bättre tekniskt och taktiskt men sämre fysiskt vilket beror både på både förutsättningarna inför matcher och ålder.

Hur ser dagarna ut innan match? Hinner du stressa av och fokusera på matchen? Eller jobbar du in det sista?

– Det har varit mycket jobb och stress nu det sista men från halva torsdag och framåt så blir det mest fokus.

Vilka känslor dyker upp när du tänker på din motståndare och matchen?

– Mycket nervositet men jag har också bakat in en hel del ösa och målbilder i de känslorna.

Hur viktigt är det för dig att vinna, kontra göra en bra insats i matchen?

– Det viktigaste för mig nu är faktiskt att gå matchen. Därefter att göra bra ifrån mig och sist att vinna. Så ser min prioritetsstege ut. Jag är inte alls säker på att vinna men det är inte det viktiga och därför går jag oavsett. Men det är obeskrivligt skönt att vinna och jag hatar verkligen att förlora så jag kanske lämnar ett helt annat svar på lördag kväll.

Hur ligger du viktmässigt just nu?

– Ligger väl knappt 5 kg över just nu. Skall vara lugnt, jag brukar aldrig basta så mycket.

På tävlingsdagen, beskriv din dag hur den kommer att te sig?

– Jag sover rätt länge, sedan äter jag en ordentlig frukost för att få i sig extra näring. Sen är det läkarkontroll, lunch och sen hem och packa och vänta. Det är då jag är som mest nervös. Därefter tar jag mig till arenan för att möta upp teamet. Jag tar några varv i hallen och känner på buren. Jag ser första och kanske den andra matchen, sedan börjar uppvärmning så sakta.

Känner du dig lugn och samlad, laddad, förväntansfull, eller vilka ord beskriver närmast den känsla du går in med?

– Generellt så är jag sjukt nervös fram tills jag kommer till arenan, då blir jag mer samlad. Från att uppvärmningen startar så är jag fokuserad. När jag väl går in brukar jag vara lugn.

Flera av dina klubbkamrater tävlar på samma gala. Hur löser du det med coaching, vilka kommer du att coacha på tävlingen?

– Jag kommer nog bara att coacha i någon enstaka match. Vi har ett riktigt bra coachteam med Christopher Wassberg och Besam Yousef i spetsen.

Hur påverkar det din egen laddning?

– Det ökar ju nervositeten på vissa sätt men det är också skönt att vara med människor man tycker om och som dessutom är i samma situation och förstår hur man känner.

Varför ska folk komma och titta på The Zone FC 12 – Kamikaze på lördag?

– Först och främst för att det kommer att bjudas på riktigt bra action och grymma matcher. Dessutom så är det viktigt att stödja alla de inhemska galorna, det är där framtidens topputövare formas och utvecklas. Inga galor betyder inga matcher vilket leder till stagnering. Sedan är en riktigt bra Zone-gala i Lisebergshallen en upplevelse i sig!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer