Nyhet

Mike Tyson får kritik för att skriva proffsavtal med 18-årig talang

Förre tungviktsmästaren Mike Tyson anklagas för att underminera det amerikanska olympiska landslaget i amatörboxing eftersom Tyson tecknat proffskontrakt med talangen Erickson Lubin samma dag som han fyllde 18 år. USA Boxings ordförande Charles Butler anklagar Tyson för att han tecknar proffskontrakt med unga talangfulla fighters som då måste avstå från att tävla på OS, med …

Förre tungviktsmästaren Mike Tyson anklagas för att underminera det amerikanska olympiska landslaget i amatörboxing eftersom Tyson tecknat proffskontrakt med talangen Erickson Lubin samma dag som han fyllde 18 år.

USA Boxings ordförande Charles Butler anklagar Tyson för att han tecknar proffskontrakt med unga talangfulla fighters som då måste avstå från att tävla på OS, med alla fördelar vad det innebär att vara olympier eller vinna olympisk medalj.

The New York Post fått en kopia av Tysons brev till USA Boxning där han svarar på kritiken.
Tyson faxade brevet till USA Boxing ordförande Charles Butler sent i torsdags kväll i förra veckan.

Tyson skriver i brevet bland annat:

”Många av dessa boxare är precis som mig, från fattiga förhållanden och boxning är deras enda väg till ett bättre liv . De har skyldigheter utöver din personliga vision för dem . Ingen har rätt att ifrågasätta en fighters vägval i jakten på den amerikanska drömmen.”

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer